Romantic FM MENIU
De Sfântul Ștefan, cei care sunt certați trebuie să se împace!
Recomandari

De Sfântul Ștefan, cei care sunt certați trebuie să se împace!

27 Decembrie
Așa spune una dintre vechile tradiții populare legate de Sfântul Ștefan, cel pe care peste 450.000 de români îl serbează pe 27 decembrie 2017.
 
Tot potrivit tradiției, în unele locuri din Muntenia gospodinele pregătesp pâinicile lui Ştefan, rotunde, dintr-un aluat foarte asemănător cu cel de cozonac și unse cu miere. Ele se împart copiilor sărmani și amintesc creştinilor de pietrele cu care a fost ucis Sfântul Ştefan.
 
Tot în această zi este bine să se dea în dar o icoană a Sfântului Ştefan sau o candelă nouă aprinsă pentru sănătatea rudelor bolnave, ca şi pentru sporul casei. 
 
Legenda spune că Iisus l-a luat pe lângă sine, ca să îl urmeze şi să ia parte la faptele şi minunile sale. Devenind diacon, Ştefan a stârnit atenţia fariseilor, nemulţumiţi de faptul că el încearcă să îi convertească pe oameni la creştinism prin predicile despre învăţăturile lui Hristos. 
 
A fost interogat de însuşi Caiafa, acuzat și găsit vinovat de blasfemie. A fost scos în afara cetăţii şi ucis prin lapidare, devenind şi primul martir care a fost ucis pentru că a mărturisit în faţa tuturor credinţa pe care o avea în Iisus. 
 
Locul unde era îngropat Sfântul Ştefan a fost descoperit în anul 415, iar din anul 560 moaştele sale se află în cripta bisericii „San Lorenzo fuori le Mura” din Romă împreună cu moaştele arhidiaconului român Laurentius. (Sursa: Mediafax, foto: www.romania-insider.com)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate