Romantic FM MENIU
De prin martie...
Recomandari

De prin martie...

1 Martie
Sărbătorile cu dată fixă și mobilă, în special Mucenicii sau Sfinții, alcătuiesc un străvechi început de an agrar, cu obiceiuri vechi și de o mare frumusețe.

Românii sărbătoresc venirea primăverii într-un mod unic, la începutul lunii martie. Mărțișorul, simbol al renașterii naturii și al revenirii la viață a naturii după iarna îndelungată, marchează și începutul anului agrar.

Primăvara astronomică începe odată cu echinocțiul de primăvară care are loc la 20 martie: 12 h 29 m.

În România, ora de vară este corelată cu orarul de vară practicat în statele Uniunii Europene. Astfel, din ultima duminică a lunii martie, 26 martie, ora 03:00 devine ora 04:00 (ora oficială a României trece de la GMT+2 la GMT+3). Orarul de vară se aplică până în ultima duminică a lunii octombrie (29). (imagine: http://kudika.ro)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate