Romantic FM MENIU
"Crima din strada Lourcine", o nouă premieră la TNB
Recomandari

"Crima din strada Lourcine", o nouă premieră la TNB

25 Ianuarie
După succesul extraordinar al ultimelor sale montări de la Teatrul Naţional din Seul, "Richard II" de Shakespeare, "Pescăruşul" de Cehov şi "Domnişoara Iulia" de Strindberg, ultimele două - producţii 2016, regizorul Felix Alexa revine cu un nou spectacol pe afişul TeatrulUi Naţional din Bucureşti, unde au avut loc cele mai multe realizări de succes din cariera sa, în peste două decenii de creaţie artistică.
 
Pe scena Sălii Atelier, publicul se va întâlni cu o nouă piesă regizată de Felix Alexa, "Crima din strada Lourcine" de Eugène Labiche, un maestru al vodevilului, care a încântat generaţii de spectatori din toată lumea, acum într-o interpretare de mare fineţe: Marius Manole, Istvan Teglas, Raluca Aprodu, Mihai Calotă, Victor Ţăpeanu şi într-o viziune incitantă, susţinută de scenografia Andradei Chiriac.
 
Recunoscut pentru viziunea sa vie, modernă, Felix Alexa ne propune un Labiche mai puţin cunoscut de publicul român. Gagurile şi răsturnările de situaţie se ţin lanţ în această piesă ce descrie exact granița ambiguă dintre aparență și realitate, revoltă și resemnare, vinovăția asumată și instinctul criminal ascuns în fiecare dintre noi, aşa cum observă regizorul. Dar ce poate fi mai cumplit decât să te suspectezi de crimă după o noapte în care doi foşti colegi de liceu, copleşiţi de bucuria revederii, se abandonează plăcerilor bahice până la uitarea de sine ?
 
Vă invităm să nu rataţi cea mai specială dintre crimele … Parisului, Crima din strada Lourcine, un intens delir comic ce conduce personajele principale prin situații neprevăzute. O comedie neagră de calitate, uneori plină de haz... absurd, alteori de-a dreptul... „sângeroasă”, construită cu mecanismele unui adevărat thriller. Un spectacol pentru oameni inteligenţi care nu se feresc să râdă chiar de ei înşişi.
 
Premiera oficială va avea loc în zilele de joi, 2 februarie (ora 19.00) şi vineri, 3 februarie (ora 20.00) - Sala ATELIER. 
 
Bilete: la Casa de bilete a TNB si online, pe www.Mystage.ro. 
 
Traducerea: Violeta Popa
Versiunea scenică: Felix Alexa
Scenografia: Andrada Chiriac
Ilustrația muzicală și lighting design: Felix Alexa
Distribuția: Marius Manole (Lenglumé), Istvan Teglas (Mistingue), Raluca Aprodu (Norine), Mihai Calotă (Potard), Victor Țăpeanu (Justin).
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate