Romantic FM MENIU
Ce daruri nu este bine să oferim de Moș Nicolae?
Recomandari

Ce daruri nu este bine să oferim de Moș Nicolae?

6 Decembrie
Sfântul Nicolae, protectorul celor săraci, dar şi al copiilor, marinarilor şi al victimelor judecăţilor nedrepte, este unul dintre cei mai populari sfinți din calendarul creștin, sărbătorit și venerat în întreaga lume la data de 6 decembrie.
 
A fost o persoană foarte crerdincioasă, care a trăit în secolul al IV-lea. Numele său înseamnă "biruitor de popor", fiindu-i atribuite multe fapte bune faţă de oamenii simpli din popor, și chiar și miracole.
 
A provenit dintr-o familie destul de înstărită şi a crescut în spiritul biblic și al pildei creştine "să împarţi averea săracilor". Astfel că la moartea părinţilor săi, Nicolae şi-a dăruit întreaga avuţie celor nevoiaşi.
 
Numele de Moş Nicolae este legat de daruri, compasiune față de semenii nevoiași dar şi de cadourile pe care copii le primesc în această zi.  
 
Tradiţia dăruirii de Moș Nicolae îşi are originea în povestea despre un personaj legendar care a existat aievea în persoana arhiepiscopului Sfântul Ierarh Nicolae din Myra-Lichia (în Turcia de astăzi). 
 
Din România până în Franța, prin Germania, Belgia, Austria sau Croația și Italia, copiii află și cred legenda care spune că Moș Crăciun a existat demult, era un bătrânel care confecționa jucării și le oferea, pe lângă multe cadouri celor cuminți și, dimpotrivă, avea în sac nuielușe pentru cei neascultători. 

Tot tradițiile legate de Moș Nicolae spun că în această zi nu se oferă cadou obiecte ascuțite, nici obiecte de culoare neagră și nici produse de machiaj sau bijuterii, pentru că se spune, acestea ar aduce ghinion celor care le primesc. (foto: www.express.co.uk)
 
 

 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate