Romantic FM MENIU
CASA LUI DOSTOIEVSKI
Recomandari

CASA LUI DOSTOIEVSKI

31 Octombrie

Scriitorul chilian Jorge Edwards a lansat la Bucuresti cartea "Casa lui Dostoievski", anunta editura Art si Institutul Cervantes din capitala. Romanul a primit Premiul Iberoamerican de Proza Planeta-Casamerica 2008, bucurandu-se de mare succes printre membrii juriului.

Protagonistul cartii este Poetul, un artist original, alaturi de care Edwards - naratorul isi rememoreaza trecerea succesiva prin orase si episoade istorice din deceniile '60 si '70, mai ales din Franta si Cuba. Poetul isi imparte viata intre bautura, flirturi si prietenii cu personaje colorate ale boemei literare chiliene.

Indragostit de frumoasa Teresa, o intalneste din nou la Paris, unde cei doi traiesc o pasiune clandestina. Ajunge pana la urma in Cuba revolutionara, unde regimul castrist infiereaza intelectualii ca "burghezi contrarevolutionari", iar scriitorii sunt obligati sa-si faca autocritica, dupa care se intoarce definitiv in Chile, chiar in momentul instaurarii dictaturii lui Augusto Pinochet. De-acum inainte, universul sau nu va mai fi niciodata la fel.

Jorge Edwards este cotat in prezent drept cel mai mare scriitor chilian in viata. Este recunoscut ca un autor cu greutate, unii critici afirmand ca, prin tematica si abordare, face parte din generatia literara a anului 1950. Este autorul unor articole foarte citite in publicatiile hispanofone. A fost presedintele comitetului de lupta impotriva cenzurii, fondat in anii dictaturii din Chile.

Jorge Edwards s-a nascut la Santiago de Chile, in 1931. A scris povestiri, romane, eseuri si memorii. Este autorul unor articole foarte citite în publicatiile hispanofone. Printre romanele sale se numara: "Greutatea noptii" (1964), "Persona non grata" (1973) - prima critica adusa de un intelectual latino-american regimului din Cuba, "Invitatii de piatra" (1978), "Muzeul de ceara" (1982), "Femeia imaginara" (1989), "Originea lumii" (1996), "Nevolnicul familiei" (2005). foto: editura-art.ro

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate