Romantic FM MENIU
"Bucuria Lecturii", Festivalul Național al Cărții pentru Copii
Recomandari

"Bucuria Lecturii", Festivalul Național al Cărții pentru Copii

3 Martie
Federația Internațională a Comunităților Educative (FICE) a lansat cea de-a 13-a ediție a Festivalului Național al Cărții pentru Copii "Bucuria Lecturii", scrie Agerpres.
 
Înscrierile se fac până la 25 martie, la adresele de mail fice.romania@yahoo.com și ficeromania@hotmail.com. La înscriere, participanții vor specifica datele personale de identificare, secțiunea și lucrările ori evenimentele pe care le vor realiza în cadrul festivalului.
 
Ediția din acest an este una specială, deoarece evenimentul a fost inclus în calendarul de manifestări regionale al Ministerului Educației Naționale, anunță organizatorii.
 
Festivalul Național "Bucuria Lecturii" este structurat pe două secțiuni — "Lectură și Creație" și "Evenimente dedicate Cărții, Lecturii și Creativității".
 
La secțiunea "Lectură și Creație" pot fi înscrise eseuri inspirate din universul lecturilor; scrisori către un personaj sau autor favorit; povești originale; desene, picturi inspirate de lumea lecturilor; reviste școlare; cărți pentru copii și tineri, scrise de copii, tineri.
 
Cea de-a doua secțiune cuprinde concursuri pe diverse teme, inspirate de universul lecturii, carnavaluri cu personaje din lumea cărților; întâlniri cu scriitori și autori îndrăgiți; lecturi publice; dezbateri pe tema lecturii și a cărții; piese de teatru; recitaluri de poezie; poezia și muzica — tărâmul magic al artelor; șezători literare.
 
Activitățile din cadrul festivalului se desfășoară în perioada februarie — aprilie, urmând ca în luna mai să aibă loc selecția și jurizarea.
 
Festivitatea națională de premiere a lucrărilor și evenimentelor va avea loc pe 3 iunie la Palatul Național al Copiilor din București. Premiile și diplomele vor fi acordate copiilor care au obținut locul I la faza locală, câte unul pe categoria de vârstă. Vor fi acordate, de asemenea, diplome și premii de excelență, premii speciale și premii-surpriză pentru copii selecționați la faza națională pentru fiecare categorie de vârstă, precum și certificate pentru organizatori.
 
Festivalul Național al Cărții pentru Copii "Bucuria Lecturii" este organizat în colaborare cu Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, inspectoratele școlare județene, Biblioteca Națională a României, Palatul Național al Copiilor. (foto: www.wurmbrand.ro)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate