Romantic FM MENIU
BUCURESTII, DIN NOU IN CARTI
Recomandari

BUCURESTII, DIN NOU IN CARTI

7 Noiembrie
Albumul "Bucuresti - 550 de ani de la prima atestare documentara" va fi lansat, miercuri, 11 octombrie, la Sala ArCuB (str. Batişte nr. 14) .

Lucrarea reproduce peste 400 de fotografii si stampe vechi din colectiile bibliotecii Academiei Romane, ale Muzeului Municipiului Bucuresti, ale Muzeului Militar National, ale Arhivelor Nationale, din colectiile particulare ale lui Alexandru Galmean, Simion Caltia, Adrian Bejenaru, dar si din carti, reviste si ziare de epoca.

De asemenea, in carte apar reproduse artefacte din colectiile de arta veche ale Muzeului National de Arta a Romaniei, ale Muzeului Municipiului Bucuresti si ale Muzeului Militar National. Fotografii moderne sau din istoria recenta sunt realizate de autor si de Cristian Radu, Andrei Pandele, Cristian Malide, Stefan Tuchila, Mircea Struteanu, Stefan Cristescu.
    
Structura volumului este impartita in patru capitole, semnate de cunoscuti istorici: Bucurestii Evului Mediu pana la 1821 (Prof. Dr. Constantin Rezacheveci), Trei secole de moda in Bucuresti (Dr. Adrian Silvan Ionescu), Case, palate, biserici, strazi mari si mici in Bucurestii secolelor XIX si XX  (Dr. Istoric de Arta Cezara Mucenic), Gradinile vechiului Bucuresti (Emanuel Badescu).

Volumul este coordonat si ingrijit de Radu Oltean si editat de ArCuB - Centrul de proiecte culturale al Primariei Municipiului Bucuresti, va fi lansat miercuri, informeaza institutia. foto: Casa capsa, 1900; bucuresti.infarom.ro
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate