Romantic FM MENIU
 Bill Haley & His Comets - "Rock around the clock" (Video)
Recomandari

Bill Haley & His Comets - "Rock around the clock" (Video)

12 Aprilie
La 12 aprilie 1954, Bill Haley înregistra single-ul "Rock around the clock" în  studiourile Pythian Temple din New York City. Este considerată de mulți critici de specialitate ca fiind piesa ce a pus genul Rock'n'Roll pe harta muzicală a întregii lumi.

 
Bill Haley a compus "Rock Around The Clock" în 1953. Din diverse motive, nu a avut posibilitatea să înregistreze piesa până la data de 12 aprilie 1954. Lansarea iniţială a piesei nu are succesul scontat, rămânând în topuri o singură săptămână, fără mare impact la public.
 
Este relansată în 1955, făcând parte din coloana sonoră a filmului "Blackboard Jungle" (în care a jucat actorul Glenn Ford). De această dată, piesa nu numai că ajunge pe locul 1 în topurile muzicale, dar staţionează pe această poziție timp de opt săptămâni. 


Scris de Max C. Freedman și James E. Myers, "Rock Around The Clock" a fost înregistrat pentru prima dată de trupa italiano-americană Sonny Dae & His Knights în 1954.


"Rock Around the Clock" este recunoscută ca fiind prima piesă care s-a vândut în peste un milion de exemplare din istoria Angliei şi a Germaniei. 
 
Single-ul s-a vândut în peste 25 de milioane de copii. Bill Haley este poreclit părintele genului Rock'n'Roll de către mass media (Father of Rock and Roll), fiind de asemenea primul artist american de succes care susţine un turneu peste ocean. Alături de formaţia sa, Bill Haley & The Comets, rămâne în istoriA muzicii cu melodia "Rock Around the Clock", prima piesă oficială de rock ce ajunge pe primul loc în topurile muzicale din Statele Unite şi Anglia. (Foto: rockemerides.wordpress.com)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate