Romantic FM MENIU
Azi sărbătorim Ziua Internaţională a Jazz-ului
Recomandari

Azi sărbătorim Ziua Internaţională a Jazz-ului

30 Aprilie
În fiecare an, din 2011, peste 190 de ţări aniversează, la 30 aprilie, Ziua internaţională a jazzu-lui, cu scopul de a reuni comunităţi, şcoli, artişti, istorici, academicieni şi pasionaţi de jazz din toate colţurile lumii.
 
Data de 30 aprilie a fost declarată de UNESCO Ziua internaţională a jazzului, iar prima ediţie a acestei zile a fost marcată de UNESCO şi Institutul de Jazz Thelonious Monk, în 2012, prin organizarea a trei concerte, susţinute la Paris, la sediul mondial al UNESCO, la "Congo Square" din New Orleans şi la Sala Adunării Generale a ONU de la New York. 


La următoarele ediţii, în fiecare an, concertul "All-Star Global" a reunit artişti ai jazzului din întreaga lume, promovând astfel dialogul între culturi şi diversitatea, libertatea de exprimare şi respectul faţă de drepturile omului.
 
În 2018, gazda evenimentului muzical de jazz, la nivel mondial, este oraşul Sankt Petersburg din Federaţia Rusă, potrivit site-ului de specialitate jazzyday.com.
 
Site-ul jazzyday.com notează că muzica de jazz a fost interpretată la Sankt-Petersburg încă din anul 1927, când au apărut primele concerte din Rusia, la "Saint Petersburg State Capella", urmată de înfiinţarea primului grup de jazz în 1929. 
 
Sankt-Petersburg este, de altfel, singurul oraş rusesc ce are o Filarmonică de Jazz, înfiinţată în 1989. 
 
Anul trecut, evenimentele muzicale de Ziua internaţională a jazz-ului au avut loc la Havana, capitala Cubei, iar anul viitor, oraşul australian Sydney a fost desemnat gazda Zilei Internaţionale a Jazzu-lui. Concertul "All-Star Global" va avea loc la celebra Operă din Sydney, aflată în Patrimoniul Mondial UNESCO. (Foto: jazzday.com)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate