Romantic FM MENIU
Artists for Africa - "We Are The World" (Video)
Recomandari

Artists for Africa - "We Are The World" (Video)

7 Martie
Pe 7 martie 1985, se lansa piesa "We Are The World", compusă de Michael Jackson și Lionel Richie, și produsă de Quincy Jones.
 
Jackson și Richie au început să lucreze la piesă în Hayvenhurst, casa familiei Jackson din Encino. Timp de o săptămână, cei doi au compus versuri și linia melodică noapte de noapte. Au dorit să fie o melodie ușor de cântat și de memorat.
 
Pentru înregistrarea acestui refren caritabil au colaborat foarte mulți artiști de vârf din industria muzicală de la acel moment.
 
Lionel Richie, Stevie Wonder, Paul Simon, Kenny Rogers, James Ingram, Tina Turner, Billy Joel, Michael Jackson, Diana Ross, Dionne Warwick, Willie Nelson, Al Jarreau, Bruce Springsteen, Kenny Loggins, Steve Perry, Daryl Hall, Huey Lewis, Cyndi Lauper, Kim Carnes, Bob Dylan, Ray Charles s-au reunit sub numele United Support of Artists for Africa (USA for Africa).

 
 
A fost lansată ca single și a intrat foarte rapid în topurile muzicale din întreaga lume, fiind cel mai repede vândut single din istoria single-urilor pop americane. 
 
A obținut de patru ori Discul de platină din partea Recording Industry Association of America și s-a vândut în peste 20 de milioane de exemplare, fiind unul dintre cele mai bine vândute 30 din toate timpurile.
 
"We Are the World" a câștigat numeroase premii de-a lungul timpului, printre care trei premii Grammy, un premiu American Music, un premiu People's Choice. 
Din vânzarea a tot ce a fost legat de piesă, videoclipul, postere, tricouri și cărți poștale, s-au strâns peste 63 de milioane de dolari, folosiți în scop umanitar pentru a eradica foametea în Africa.
 
Melodia a fost relansată, în anul 2010, de Artists for Haiti, la 25 de ani de la lansare. De data aceasta, peste 70 de vedete, cântăreţi şi actori din SUA și din alte țări și-au unit puterile în scopul ajutorării victimelor cutremurului din Haiti. 
Pe 12 ianuarie 2010, un puternic cutremur de pământ a făcut peste 200.000 de victime şi a devastat acest stat din Caraibe, distrugând peste 225.000 de case şi 25.000 de clădiri.

 
La 1 februarie 2010, Lionel Richie si Quincy Jones au organizat o nouă înregistrare a piesei, printre starurile care au participat la înregistrare numărându-se Celine Dion, Enrique Iglesias , Pink, Akon, Carlos Santana, Barbara Streisand, Nicole Scherzinger, Mary J. Blige, Toni Braxton, Snoop Dogg, actorul Jeff Bridges, NAtalie Cole, Kayne West. Varianta nouă cuprinde și un duet peste timp între Michael Jackson și sora sa, Janet Jackson. (foto: edition.cnn.com)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate