Romantic FM MENIU
Aretha Franklin, regina muzicii soul
Recomandari

Aretha Franklin, regina muzicii soul

30 Mai
De-a lungul carierei sale incredibile, Aretha Franklin a primit multe titluri la superlativ, printre care acela de regină a muzicii soul.

 
În 2008, a fost desemnată cea mai bună cântăreaţă din toate timpurile, potrivit rezultatelor unui sondaj efectuat de publicația Rolling Stone. Pe 3 ianuarie 1987, Aretha Franklin devenea prima artistă ce a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.
 
Acestora li s-a mai adăugat unul, pe 30 mai 2014, odată cu primirea diplomei de onoare din partea renumitei Universități Harvard, artista alăturându-se astfel fostului președinte SUA George H.W. Bush și fostului primar al orașului New York, Michael Bloomberg.


Franklin are un total de 20 de piese care au ajuns pe prima poziţie în clasamentul Billboard R&B Singles, iar două dintre ele au intrat pe primul loc şi în clasamentul Billboard Hot 100. Este vorba despre "Respect", din 1960, şi "I Knew You Were Waiting (For Me)", piesa din 1980 cântată în duet cu George Michael. (Foto: thoughtco.com)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate