Romantic FM MENIU
1 Decembrie - La mulţi ani, România!
Recomandari

1 Decembrie - La mulţi ani, România!

1 Decembrie

1 decembrie 1918 reprezintă un eveniment principal din istoria României, datã la care Marea Adunare de la Alba-Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, totodată cerându-se un singur stat naţional. 
 
  “Ziua de 1 decembrie este o poveste mai veche, chiar dacă, pentru noi, de puţină vreme, de doar 23 de ani, reprezintă Ziua Naţională. De aproape 100 de ani, a fost o festivitate care, în fiecare an, a însemnat foarte mult pentru România Mare de după 1918, deși Ziua Naţională era cu totul alta. Era sărbătorită în luna mai și dedicată regelui”, spune istoricul Adrian Majuru, citat de Mediafax. 
 
“România nu s-a putut articula temeinic nici pe o suveranitate puternică până când nu a reușit, în 1918, să aducă cu mare noroc și Basarabia, Transilvania cu Bucovina, Banatul, Crișana și Maramureșul”, a mai subliniat Majuru. 


„Adunarea naţională a tuturor românilor din Transilvania, Banat și Tara Ungurească, adunaţi prin reprezentanţii lor îndreptaţi și la Alba Iulia în ziua de 18 noiembrie / 1 decembrie 1918, decretează unirea acelor români și a tuturor teritoriilor locuite de dânșii cu România. Adunarea proclamă îndeosebi dreptul inalienabil al naţiunii române la întreg Banatul, cuprins între Mureș, Tisa și Dunăre,” se spune în rezoluţia Unirii care a devenit Legea Unirii ce a fost ratificată prin decret la 11 decembrie 1918 de către regele Ferdinand, fiind votată de Adunarea Deputaţilor în 29 decembrie 1919. 
 
Romantic FM vă invită să petreceti Ziua Naţională a României în compania multor artiști români de suflet, de la Gil Dobrică, Angela Similea ori Dan Spătaru, la Feli, Smiley, 3 Sud Est sau Holograf. 

În perioada 20 noiembrie – 10 decembrie, ascultă cele mai frumoase cântece pe 101.9 FM, prinde indiciile zilnice și trimite-le, prin sms sau pe Whatsapp, la numărul 0756561000! 

Ai șansa de a câștiga o excursie de neuitat la Viena de sărbători!

http://romanticfm.ro/concursuri/romantic-fm-lanseaza-campania-sarbatori-cu-cantece-romantice-19

(foto: mediafax.ro; surse: mediafax.ro, ro.wikipedia.org, identitatea.ro)
 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate