Romantic FM MENIU
TWITTER, CEL MAI POPULAR CUVANT
Noutati

TWITTER, CEL MAI POPULAR CUVANT

1 Decembrie

"Twitter" a fost desemnat cel mai popular cuvant din limba engleza in 2009, potrivit The Global Language Monitor, informeaza platforma mashable.com, citata de Mediafax.

Rezultatul nu a surprins, tinand cont de atentia media atrasa de site-ul de microblogging omonim, care l-a validat pentru introducerea in lexicul limbii engleze si l-a facut chiar sa surclaseze ca popularitate cuvinte precum "Obama", "H1N1", "stimul" si "vampir", prezente in top pe urmatoarele locuri.

"Intr-un an dominat de schimbare pe scena politica, de aparitia unei pandemii, de efectele care au urmat unui adevarat tsunami financiar si de moartea unui simbol pop, cuvantul "twitter" si-a castigat locul in fata tuturor celorlalte. Twitter reprezinta o forma noua de interactiune sociala, unde comunicarea este redusa la 140 de caractere", a spus Paul J.J. Payack, presedinte al The Global Language Monitor.

The Global Language Monitor, un instrument de analiza a tendintelor de dezvoltare din diferite limbi, a facut publica lista cu cele mai populare cuvinte si sintagme din limba engleza in 2009.

In 2008 cuvantul cel mai popular a fost "change/ schimbare", datorita referirilor la presedintele SUA, Barack Obama. Sintagma cea mai populara a anului 2009 a fost "regele muzicii pop", cu referire la Michael Jackson.

Barack Obama a ramas numele de top si in acest an. Topul celor mai populare cuvinte este realizat prin monitorizarea intregii comunitati vorbitoare de limba engleza, care are in prezent 1,8 miliarde de membri. foto:apropo.ro

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate