Romantic FM MENIU
TIANA, NOUTATEA DISNEY
Noutati

TIANA, NOUTATEA DISNEY

6 Decembrie

O printesa de culoare se alatura celor opt printese pe care Disney le-a dat lumii in ultimii 70 de ani, incepand cu Alba-ca-Zapada, informeaza BBC News Online.

Noua printesa, Tiana, isi face debutul in pelicula "The Princess And The Frog", ce are premiera la New York si Los Angeles. Ea este diferita de predecesoarele sale si, pentru prima data in istoria animatiei Disney, este vorba despre o printesa afro-americana.

A "imprumutat" vocea cantaretei si actritei Anika Nonie Rose, care crede ca noul personaj animat va avea mare succes la copii. Bonnie Greer, scenarist si producator afro-american, spune ca, in timp ce noua printesa de culoare reprezinta si un pas simbolic important pentru Disney, aceasta miscare are si motivatii comerciale.

Disney s-a gandit ca, probabil, a venit vremea pentru o printesa de culoare si ca "este ca urmare a combinatiei intre un nou presedinte, sentimentul ca este vremea pentru o schimbare si analiza modului in care aceasta se poate face", a spus Greer.

"In plus, exista o piata imensa pentru peliculele cu astfel de personaje", a adaugat ea. Asemenea predecesoarelor, printesa Tiana  trebuie sa invete cateva lectii de viata inainte de a-si putea indeplini visele.

Tiana are talent  la gatit si viseaza sa isi deschida propriul restaurant. Povestea ei are loc in New Orleans si celebreaza Mardi Gras, cu imagini care includ, printre altele, crocodili iubitori de jazz si raufacatori cunoscatori in ale vrajitoriei vodoo. 

La realizarea peliculei de animatie a participat, ca voce a Eudorei, mama Tianei, si Oprah Winfrey. Pelicula aduce din nou in prim plan desenele animate manual si fundalurile pictate, abandonand dependenta contemporana de imagini generate pe computer. foto: jurnalul.ro

 

 

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate