Romantic FM MENIU
SANATATE PE FATA
Noutati

SANATATE PE FATA

16 Decembrie
Persoanele cu trasaturi tineresti traiesc in general mai mult timp decat persoanele care arata mai batrane decat varsta lor reala, potrivit unui studiu publicat recent in British Medical Journal, informeaza bbc.co.uk.
    
Cercetatorii danezi de la University of Southern Denmark, coordonati de Kaare Christensen, considera ca simpla infatisare a unei persoane reprezinta un parametru credibil care poate sa prezica speranta de viata a acelei persoane, dupa ce au studiat 387 de perechi de gemeni.
        
Cercetatorii au gasit si o posibila explicatie biologica pentru aceste rezultate. Anumite zone din structura ADN-ului, denumite telomeri, care indica abilitatea celulei de a se replica, sunt si ele asociate cu felul in care arata o persoana.
    
Un telomer cu o lungime mai scurta inseamna un proces mai rapid de imbatranire si este asociat cu numeroase maladii. In acest studiu, voluntarii care aratau mai tineri decat varsta reala aveau telomeri mai lungi in structura propriului ADN.
    
Toti gemenii participanti la acest studiu aveau 70,  80 sau 90 de ani in momentul in care au fost realizate fotografiile.
    
In opinia cercetatorilor danezi, dupa sapte ani de monitorizare, cu cat era mai mare diferenta dintre varstele percepute intre gemeni, cu atat era mai mare riscul ca fratele care arata mai batran sa moara primul.
    
    

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate