Romantic FM MENIU
PREMIUL VIZIONARULUI PENTRU LUC BESSON
Noutati

PREMIUL VIZIONARULUI PENTRU LUC BESSON

27 Noiembrie
Cineastul francez Luc Besson a primit Premiul vizionarului la cea de-a 20-a editie a Festivalului International de Film de la Stockholm (18 - 29 noiembrie), informeaza AFP.

Filmul a fost desfiintat de critica, inainte de a deveni un succes cu trei milioane de spectatori in Franta.

 "Imediat dupa Cannes, presa franceza mi-a omorat filmul si m-a omorat pe mine", a spus regizorul. "Nu era cu sex, cu violenta, era in engleza, era prea lung, vedeta filmului era un delfin care nu putea fi intervievat", a adaugat el.

Bessson a declarat ca realizarea lungmetrajului "Marele albastru" (1988) a reprezentat una din cele mai dure probe din cariera sa.
    
Luc Besson, in varsta de 50 de ani, a prezentat etapele din cariera sa, inceputa la varsta de 17 ani, mentionand ca, in timpul filmarilor pentru "Marele albastru", a lesinat de trei ori.
    
"A fost foarte, foarte greu", a declarat el, precizand ca a filmat sub apa timp de 24 de saptamani pentru a realiza acest lungmetraj. Pelicula, prezentata la Festivalul de la Cannes in 1988, a fost trimisa organizatorilor cu numai sase ore inainte de deschiderea evenimentului, a mai amintit Besson.
    
La Festivalul de la Stockholm, care se va incheia duminica, a mai fost premiata si actrita Susan Sarandon, pe 21 noiembrie, pentru intreaga sa cariera, cuprinzand roluri pline de "seductie si razvratire". foto: .daylife.com & imageshack.us

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate