Romantic FM MENIU
PREMIILE CineMAiubit
Noutati

PREMIILE CineMAiubit

18 Decembrie
Filmul polonez "Echo", regizat de Magnus von Horn, a primit marele premiu al Festivalului International de Film Studentesc CineMAiubit, decernat joi seara, in cadrul galei de premiere, organizata la Cinema Studio din Bucureati.
    In cadrul galei, filmul "Echo", regizat de Magnus von Horn din Polonia, a primit marele premiu al Festivalului.
    Premiul special al juriului a revenit filmului "Basket Bronx", in regia lui Martin Rosete - NY Film Academy - SUA, in timp ce premiul de regie "Cristian Nemescu" a mers la Ivana Mladenovic pentru "Afterparty" (UNATC - Romania)
    Premiul de imagine "Kodak" pentru film romanesc i-a fost acordat lui Marius Apopei, pentru "Intalnire cu Al Treilea Reich".
    Totodata, premiul de scenariu "Catalin Cocria" a revenit Ozanei Nicolau, pentru filmul "Eu ai sora mea", in timp ce Iulia Verdea a primit premiul de interpretare feminina pentru prestatia din acelaai film.
    Pe de alta parte, premiul pentru interpretare masculina i-a revenit lui Radomir Rospondek, pentru "Echo".
    Mentiunea speciala de interpretare i-a revenit lui Aleksander Markov pentru rolul din "The Go Between" (Bulgaria). Premiul pentru montaj i s-a acordat Annei Kristin Nekarda (Germania) pentru "Amoklove", in timp ce premiul de sunet "Andrei (Otto) Toncu" i-a revenit lui Bogdan Ionescu.
    Premiul pentru scenografie in film romanesc a fost acordat filmului "Outrageously Disco". In plus, pelicula regizata de Nicolae Constantin Tanase de la Universitatea Nationala de Arta Teatrala ai Cinematografica (UNATC) a primit ai premiul criticii.
    Premiul "Romanian Society of Cinematographers" i-a revenit lui Vasilena Goranova din Bulgaria, pentru "GAP", iar premiul rectorului UNATC a fost acordat filmului "Timi" de Cristi Iftime.
        Pe de alta parte, in cadrul evenimentului, au fost acordate distinctii ai la sectiunea film documentar ai digital.
    Astfel, premiul pentru film documentar "Paul Calinescu" a revenit peliculei "African Band" de Cristian Smeu, iar premiu pentru regie de film documentar "Ion Bostan" a fost acordat peliculei "Arsy-Versy" de Miro Remo (Slovacia).
    Premiul "Victor Iliu" a revenit filmului "Underground" de Cezar Enache, in timp ce premiul pentru film de fictiune in format digital a fost acordat peliculei "Aniversarea" de Luiza Parvu.
    In plus, Microsoft Romania a premiat filmul "Vecinii" de Ana Constantinescu.
    Premii au fost acordate ai la sectiunea de film de animatie ai experimental, care a fost jurizata de Matei Branea, Radu Igazsag ai Laurentiu Bratan. Premiul pentru animatie "Ion Popescu Gopo" a fost acordat filmului "Lebensader" de Angela Steffen (Germania), iar premiul pentru film experimental a fost primit de pelicula "Mother's Hand Might" de Surinderpal  Singh (Marea Britanie).
    Aceasta editie a festivalului a fost cea mai bogata in premii ai distinctii, printre acestea numarandu-se marele premiu oferit de Centrul National al Cinematografiei, premiul pentru regie "Cristian Nemescu", premiul pentru scenariu "Catalin Cocria", premiul criticii ai premiul pentru sunet "Andrei (Otto) Toncu".
    Totodata, timp de patru zile de CineMAiubit, publicul s-a putut delecta cu filme studenteati de fictiune (pelicula ai digital), documentar ai animatie/experiment, atat romaneati, cat ai straine. Tarile participante la festival, pe langa Romania, au fost Australia, Bulgaria, Cehia, Columbia, Franta, Germania, Norvegia, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, Slovacia ai Statele Unite ale Americii.
    Pentru ca evenimentul a fost la editia cu numarul 13, mascota CineMAiubit de anul acesta a fost pisica neagra. foto: formatcourt.com
    

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate