Romantic FM MENIU
Personalitatea Anului 2017 - toți cei ce au vorbit despre hărțuirile sexuale
Noutati

Personalitatea Anului 2017 - toți cei ce au vorbit despre hărțuirile sexuale

8 Decembrie
Publicația americană Time a acordat titlul de "Personalitatea Anului 2017" tuturor acelor persoane care au rupt tăcerea vorbind despre hărțuirea sexuală - primele femei care au dezvăluit cazul Weinstein și mișcarea socială care a vizat creșterea conștientizării privind agresiunile și hărțuirile sexuale, ilustrată pe social media prin hashtagul #Metoo, scrie Reuters.
 
Mulți au fost concediați sau suspendați. Bărbați cu influență în diferite domenii, precum divertisment, mass-media, cultură și politică sunt în prima linie, dar victimele vin din toate sectoarele, a detaliat Time.
 
Distincția reflectă magnitudinea mișcării care a zguduit Statele Unite și a rezonat în întreaga lume, cu #Balancetonporc în Franța sau #YoTambien în Spania, de la primele acuzații publicate la începutul lunii octombrie de New York Times și New Yorker împotriva producătorului de film Harvey Weinstein, relatează și AFP.
 
De atunci, nu trece o zi fără ca o personalitate de prim plan să nu fie acuzată de hărțuire sau abuz sexual, mai scrie AFP. 
 
După actrițele Ashley Judd, Rose McGowan și Angelina Jolie, mai mult de 100 de femei l-au acuzat pe producătorul de 65 de ani de abuz sexual, mergând până la hărțuire sau viol. Dezvăluirile la adresa cineastului au determinat milioane de femei să folosească rețelele sociale pentru a-și împărtăși experiențele despre abuz sexual la locul de muncă sau în alte circumstanțe.
 
Anunțarea premiului în urmă cu două zile coincide cu publicarea de către New York Times a unei ample investigații asupra complicităților multiple care au permis producătorului Weinstein să continue comportament ani de zile, arată AFP.
 
Printre personalitățile nominalizate la titlu în 2017 s-au numărat liderul de la Casa Albă, Donald Trump, politiciana americană Hillary Clinton, președintele rus, Vladimir Putin, cântăreața Beyonce și fundașul Ligii Naționale de Fotbal American (NFL) Colin Kaepernick.
 
Anul acesta, președintele american, desemnat "Personalitatea Anului" în 2016, ocupă locul al doilea în clasament, iar pe poziția a treia a podiumului se află președintele chinez, Xi Jinping. (foto: www.thehindu.com)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate