Romantic FM MENIU
Paul Simon promovează biodiversitatea
Noutati

Paul Simon promovează biodiversitatea

16 Martie
Cântărețul și compozitorul în vârstă 75 de ani, va face un miniturneu de 17 zile în Statele Unite, declarând că toate profiturile provenite în urma acestuia vor ajunge în conturile fundației E.O. Wilson Biodiversity, scrie AFP, citată de Agerpres.
 
Organizația, ce poartă numele unui om de știință de la Harvard, susține proiecte educaționale și de cercetare privind biodiversitatea și viața diferitelor specii de pe planetă.
 
E. O. Wilson, un cunoscut expert în furnici, susține că planeta trece printr-o a șasea mare extincție a speciilor, în condițiile în care distrugerea pădurilor tropicale, schimbările climatice și alte acțiuni ale omului provoacă dispariția speciilor într-un ritm extrem de rapid.
 
Simon, care și-a anunțat turneul luni pe site-ul de conservare a mediului Mongabay, a povestit că s-a întâlnit cu Wilson în 2007 și a fost marcat când acesta i-a spus că "Pamântul este o bijuterie, dar este pe cale de dispariție".
 
"Va dura ceva timp, probabil, 100 de ani, poate 200, pentru a opri ceea ce se întâmplă. Însă putem face acesta și după aceea va fi ca și cum am trăi în paradis", a declarat artistul.
 
Paul Simon va începe turneul la 1 iunie, în St. Augustine, Florida, și va oferi alte 16 concerte solo în toată țara, cea mai mare parte în aer liber.
 
În urmă cu un an, cântărețul vorbea despre o posibilă retragere din muzică, însă ulterior a reapărut pe scenă la convenția Partidului Democrat din luna iulie și apoi în timpul unui turneu în Europa. (foto: Rolling Stone.com)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate