Romantic FM MENIU
PAPA CEARTA  MASS-MEDIA
Noutati

PAPA CEARTA MASS-MEDIA

9 Decembrie
Papa Benedict al XVI-lea a criticat mass-media, marti, acuzand degradarea sensibilitatii acesteia la violenta, exploatarea indivizilor si ignorarea tuturor actelor de dragoste si bunatate, informeaza Ansa.it, citata de Mediafax.
    
Papa a lansat criticile la adresa mass-media in timpul unei ceremonii care a avut loc la Roma, in Piazza di Spagna, unde suveranul pontif a adus un omagiu statuii Fecioarei Maria.
    
Mass-media "reia, repeta si amplifica raul, obisnuindu-ne cu acte teribile, desensibilizandu-ne si, in unele moduri, otravindu-ne. Otrava ne face fetele mai intunecate si ne face sa zambim mai putin, impiedicandu-ne sa ne salutam unii pe altii sau sa ne privim in ochi", a spus papa.
    
"Mass-media ne face sa ne simtim spectatori, ca si cum raul i-ar privi numai pe altii si ca si cum anumite lucruri nu ni s-ar putea intampla noua niciodata", a adaugat Benedict al XVI-lea.
    
Papa a mai criticat si modul in care mass-media exploateaza oameni pentru a obtine profit si ii abandoneaza cand nu mai reprezinta o stire de ultima ora. "Din cand in cand, persoane care sunt in mod normal invizibile se trezesc pe prima pagina a ziarelor sau pe ecranele televizoarelor si sunt exploatati pana la ultima picatura, pana ce stirile si imaginea lor nu mai atrag atentia", a spus seful Bisericii catolice.
    
El a criticat si esecul media de a celebra acte din viata de zi cu zi, cum ar fi dragostea sau bunatatea, facand referire la oameni "care raspund raului cu bine" in diverse forme si care nu primesc niciodata recunoasterea mass-media.
    
Acesta nu este primul discurs critic la adresa mass-media sustinut de Benedict al XVI-lea. In trecut, el s-a mai plans de raspandirea continuturilor care "glorifica violenta si trivializeaza sexualitatea umana" si si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu industria dominata de cateva conglomerate puternice.
foto: theologhia.files.wordpress.com   

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate