Romantic FM MENIU
MUZICA SI GENETICA
Noutati

MUZICA SI GENETICA

14 Noiembrie
Existenta "genelor muzicale" a fost descoperitade cercetatori in urma unui studiu prin care s-a dorit stabilirea nivelului de influenta a factorului genetic si a celui educational asupra comportamentului uman.
    
Potrivit studiului, preferintele muzicale ale oamenilor, pe stiluri muzicale, determinate de factorii genetici, sunt grupate astfel: pop/muzicaclasica/rap/hip-hop - 53%, Jazz/blues/soul - 46%, rock/indie/heavy metal - 40%, country/folk - 24%.

Preferintele muzicale sunt determinate, per total, atat de factorii naturali, cat si de experientele individuale specifice. Factorii naturali sunt mai puternici in ceea ce priveste preferintele pentru muzica pop, clasica si muzica hip-hop, facandu-i pe experti sa afirme ca unii oameni sunt nascuti pentru a iubi muzica lui Michael Jackson, a lui Beethoven sau pe cea a lui Jay-Z.
    
Factorii naturali au, insa, cea mai mica influenta in ceea ce priveste preferintele pentru muzica folk si muzica country, aceste stiluri muzicale fiind mai degraba influentate de factorii familiali.
    
Potrivit cercetatorilor, influentele genetice descresc odata cu trecerea timpului, iar influenta experientelor personale devine tot mai importanta.

La studiu, realizat de compania Nokia in colaborare cu Department of Twin Research din cadrul Universitatii King's College din Londra, au participat 4.000 de perechi de gemeni care au vorbit despre preferintele lor muzicale, informeaza Mediafax. foto: : lyngsat-logo.com
 

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate