Romantic FM MENIU
MOSUL, EXEMPLU NEGATIV?
Noutati

MOSUL, EXEMPLU NEGATIV?

17 Decembrie
Mos Craciun ofera un exemplu negativ in materie de sanatate, avand burta si deplasandu-se mereu intr-o sanie, desi ar trebui sa tina regim si sa mearga pe jos sau cu bicicleta, potrivit unui studiu realizat de un cercetator australian, publicat, joi, in British Medical Journal, informeaza AFP, citata de Mediafax.

Nathan Grill, specialist australian in domeniul sanatatii publice ,reaminteste in studiul sau, traditia din anumite tari conform careia oamenii lasa noaptea pe masa, multe prajituri si brandy pentru Mos Craciun, acestea avand un efect negativ asupra siluetei Mosului dar si pentru "obezitatea parentala".

In opinia cercetatorului australian, oamenii ar trebui incurajati sa imparta mai degraba cu renii lui Mos Craciun, portiile de morcovi si de telina care sunt lasate noaptea afara, pentru acestia, in fata casei.
    
In studiul sau, cercetatorul australian a remarcat ca, pe anumite carti postale, Mos Craciun inca mai apare fumand pipa. "Putem usor sa ne imaginam rationamentul unui copil de 12 ani: ?Mosul fumeaza, trebuie sa aiba deja 99 de ani, dar inca nu murit din cauza unui cancer la plamani?".
    
Mos Craciun ar putea fi acuzat si de anumite activitati periculoase, mai ales ca nu isi pune niciodata centura de siguranta, nici nu poarta casca de protectie atunci cand calatoreste in jurul Pamantului, in sania lui trasa de reni zburatori.
    
In aceasta perioada marcata de pandemia de gripa, riscul ca el sa contracteze sau sa propage virusul H1N1 - prin intermediul dublurilor sale care misuna pe strazi si in centrele comerciale - este cat se poate de real. "Mos Craciun este un potential focar de maladii infectioase", a declarat Nathan Grills, care citeaza un studiu care sustine ca, in medie, oamenii "stranuta sau tusesc in prezenta lui de pana la 10 ori pe zi".
    
Expertul australian s-a aratat contrariat de faptul ca angajarea unui actor de figuratie in rolul lui Mos Craciun nu este insotita de un control al starii lui de sanatate, marturisind propria lui experienta din acest domeniu. "Eram sarutat sau luat in brate de fiecare data de copiii care aveau nasul infundat si nimeni nu mi-a dat vreodata ceva cu care sa-mi sterg obrajii intre doi clienti", potrivit unuia dintre cei care au experimentat rolul de Mos Craciun.
    
Acelasi Nathan Grills propune o noua imagine a lui Mos Craciun, aceea a unui barbat svelt, care face mult sport pentru a se antrena in vederea efortului dur care il asteapta pe 24 decembrie. 1.bp.blogspot.com

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate