Romantic FM MENIU
MISTERIOSUL  VIZITATOR ABSENT
Noutati

MISTERIOSUL VIZITATOR ABSENT

21 Ianuarie

Vizitatorul nocturn care depunea trandafiri si o sticla de coniac inceputa pe mormantul poetului Edgar Allan Poe, in fiecare an, in ziua aniversarii acestuia, si despre care nu stia nimic, n-a mai respectat traditia veche de 60 de ani, potrivit unui membru al Poe Society, citat de AFP.

"In general, el venea intre miezul noptii si ora cinci dimineata", in micul cimitir din orasul Baltimore din statul american Maryland, pe 19 ianuarie, inca din 1949, a explicat secretarul si trezorierul asociatiei Poe Society, Jeffrey Savoye, subliniind ca atunci cand a inceput acest ritual se implineau 100 de ani de la moartea lui Edgar Allan Poe (1809 - 1849).

"Din cate stiu, ritualul a avut loc in fiecare an, exceptand anul acesta", a mai spus secretarul.

Aproximativ 50 de persoane au asteptat toata noaptea, in frig, pe trotuarul din fata cimitirului, dar nu au avut parte de aparitia misteriosului. Multe dintre persoane venisera din afara SUA pentru pelerinajul care marcheaza implinirea a 201 ani de la nasterea poetului american.

Jeffrey Savoye a declarat ca grupul din care face el parte nu are nicio idee despre identitatea misteriosului vizitator. In urma cu cativa ani, un bilet lasat pe mormantul poetului indica faptul ca persoana care a initiat aceasta traditie, in 1949, a decedat, dar ca ritualul anual va continua.

"Presupunem ca in anii de dupa acel mesaj, descendentii vizitatorului misterios au continuat traditia. Insa nu am reusit sa aflam cine sunt", a adaugat secretarul.

Asociatia Poe Society cuprinde 380 de membri si admiratori ai celebrului scriitor, raspanditi pe teritoriul SUA, dar si in alte tari. foto: wordpress.com

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate