Romantic FM MENIU
JOHNNY CASH, POSTUM
Noutati

JOHNNY CASH, POSTUM

15 Ianuarie

Ultimul album de studio inregistrat de Johnny Cash va fi lansat postum,  pe 22 februarie, data la care legendarul artist ar fi implinit 78 de ani, informeaza Reuters.

Albumul se numeste "American VI: Ain't No Grave" si prezinta ultimele piese inregistrate de Johnny Cash, supervizate de producatorul muzical Rick Rubin.

Discul cuprinde piesele "Redemption Day" de Sheryl Crow, "For The Good Times" de Kris Kristofferson, "A Satisfied Mind" de Joe "Red" Hayes si Jack Rhodes si piesa "Saved", interpretata in premiera de Bob Dylan pe un album lansat in 1980. Materialul contine de asemenea, si piesa "I Corinthians: 15:55", compusa de Johnny Cash in ultimii sai trei ani de viata.

In 2006, albumul sau "American V: A Hundred Highways", lansat tot postum, a ajuns pe prima pozitie in clasamentele muzicale americane.

Seria de discuri "American Recordings" a inceput in 1994, dupa ce producatorul muzical Rick Rubin l-a ajutat pe Johnny Cash sa depaseasca problemele comerciale cu care se confrunta.

Colaborarea celor 2 s-a finalizat cu sase premii Grammy, iar Johnny Cash a castigat numerosi admiratori din generatia tanara, gratie coverurilor dupa piese cunoscute ale unor nume sonore precum Beck, Nick Cave, Neil Diamond si Depeche Mode. Cel mai mare succes din ultimii ani a fost coverul piesei "Hurt" de Nine Inch Nails, al carui videoclip a impresionat criticii si publicul, deopotriva.

Legendarul cantaret de country a decedat pe 12 septembrie 2003, la patru luni dupa moartea sotiei sale, June Carter Cash. foto: twentyfourbit.com

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate