Romantic FM MENIU
Jocurile educative: tu le ai acasă?
Noutati

Jocurile educative: tu le ai acasă?

19 Iulie
Părinții sunt întotdeauna preocupați de dezvoltarea micuților lor, lucru perfect normal. Un lucru pe care ei trebuie să îl știe este că în perioada în care are nevoie să învețe o mulțime de lucruri, seturile de jocuri educative pot oferi atât distracție, cât și educație – așa cum și numele spune. De ce? Asta pentru că atunci când vorbim despre jocuri educative contribuie la dezvoltarea abilităților motorii fine, prin modul prin care solicită copilul.

Exista mai multe tipuri de jocuri educative care pot contribui la creșterea abilităților celor mici:
●     Jocurile cu plastilină
Este printre cele mai cunoscute tipuri de jocuri educative. Modelarea plastilinei contribuie la dezvoltarea imaginației și creativității celui mic, dar contribuie și la dezvoltarea musculaturii degetelor și mânuțelor.

●     Seturile de construcție
Contribuie la dezvoltarea abilităților motorii fine. Copilul trebuie să gândească îmbinările de culori și forme, astfel încât să-și ducă proiectul la bun sfârșit. De cele mai multe ori, acest tip de joc educativ conține și imagine, din care copilul trebuie să se inspire în tentativa de a construi obiectul respectiv. Acest lucru îi pune la muncă gândirea și coordonarea dintre mâini și ochi.

●     Puzzle-uri
Și acestea sunt printre cele mai cunoscute și eficiente jocuri educative. Sunt construite pe categorii de vârstă și nivele de dificultate. Ajută la dezvoltarea capacității de a îmbina lucruri în minte, dar și a abilităților motorii fine, care ulterior îi vor fi de folos la îndemânare. De exemplu, îl va ajuta să se îmbrace și să se dezbrace singuri.

●     Piramida cu inele
Face parte din tipul jocurilor de construcție. Copilul trebuie să înșire inele pe un schelet de plastic, în funcție de forme și culori. Ajută, de asemenea, la dezvoltarea abilităților fine motorii.

●     Seturile de pictură
Sunt printre cele mai indicate jocuri educative pentru copii. Dezvoltă imaginația și creativitatea, însă au rol și în dezvoltarea fizică, deoarece copilul trebuie să mânuiască instrumentele. În același timp, este o activitate distractivă, care îi va oferi bună dispoziție copilului dumneavoastră.

●     Nisipul
Ajută copilul să-si dezvolte imaginația, creativitatea și abilitățile motorii fine. Pentru modelarea diferitelor construcții din nisip, copii își folosesc coordonarea ochi-mână, mintea și imaginația, astfel încât forma finală să fie cât mai încântătoare pentru cel mic. Ca rezultate asupra dezvoltării celui mic, jocul în nisip are multe elemente în comun cu modelarea plastilinei. Puteți model nisipul în vacanțele la mare sau chiar acasă. Magazinele de jucării pun la dispoziție nisip special conceput pentru activitatea celor mici.

●     Lucrul manual
Înșirarea unor mărgele colorate pe o ață, astfel încât să rezulte un model sau confecționarea de felicitări și diverse jucării din hârtie ajută la dezvoltarea copilului. Atenție însă, este nevoie de o foarfecă special, cu vârf bont, astfel încât cel mic să nu se rănească. Aceste tipuri de jocuri contribuie la dezvoltarea coordonării, imaginației, gândirii, atenției la detalii și a concentrării.

La Noriel găsești o gamă largă de jocuri educative, care pot stimula abilitățile micuțului tău. Te așteaptă o mulțime de jocuri educative, la prețuri accesibile, care vor aduce cunoștințe, dar și zâmbete în familie. Livrarea se face în maximum 48 de ore, în orice loc din țară.
 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate