Romantic FM MENIU
Joan Baez și trupa Yes, în Rock and Roll Hall of Fame anul acesta
Noutati

Joan Baez și trupa Yes, în Rock and Roll Hall of Fame anul acesta

28 Decembrie
Ediția din 2017 a Rock and Roll Hall of Fame îi va avea printre câștigători pe Tupac Shakur, Pearl Jam, Yes, Joan Baez, Electric Light Orchestra și Journey., scrie site-ul www.rockhall.com.
 
Decernarea trofeelor va avea loc pe 7 aprilie la Barclays Center din Brooklyn, New York, iar în cadrul galei va fi premiat și Nile Rodgers cu distincția pentru excelență în muzică/ "Award for Musical Excellence".

 
Atât Pearl Jam, cât și Tupac, vor fi introduși în Rock and Roll Hall of Fame după o singură nominalizare, primită în primul an în care au devenit eligibili. 
 
Pearl Jam a lansat primul album din carieră, ”Ten”, în vara anului 1991, iar Tupac Shakur a debutat cu albumul ”2Pacalypse Now” în luna noiembrie a aceluiași an. Premiile se acordă potrivit aceluiași criteriu: 25 de ani împliniți de la lansarea primului album.
 
Pentru cel de-al cincilea an consecutiv, clasamentul final Rock and Roll Hall of Fame 2017 a fost influențat și de preferințele publicului. S-au putut vota cinci favoriți de la categoria Performers, primii clasați primind un punctaj ce i-a ajutat la departajare în realizarea clasamentului final.
 
La ediția de anul trecut a Rock and Roll Hall of Fame au fost incluși Deep Purple, grupul de rap californian N.W.A și grupul pop-rock Chicago.(foto: www.cbc.ca)

ÎNAPOISUS