Romantic FM MENIU
JEAN SIMMONS S-A STINS DIN VIATA
Noutati

JEAN SIMMONS S-A STINS DIN VIATA

23 Ianuarie
Actrita, care a castigat un Emmy Award pentru rolul din "Pasarea Spin / The Thorn Birds" in anii 1980, a incetat din viata la resedinta sa din Santa Monica vineri, a anuntat impresarul ei. Ea avea 80de ani si suferea, de mai mult timp, de cancer la plamani, informeaza BBC News Online, citat de Mediafax.

Jean Simmons, a jucat roluri precum Ofelia in pelicula "Hamlet" a lui Laurance Olivier si a cantat alaturi de Marlon Brando in "Guys and Dolls".

Simmons, care s-a mutat la Hollywood in anii 1950, a devenit cunoscuta publicului pentru interpretarea personajului Estella din "Marile Sperante / Great Expectation" (1946). Cariera ei a cunoscut apoi o ascensiune rapida. A devenit una dintre cele mai apreciate actrite de la Hollywood si a jucat in filme in care i-a avut ca parteneri pe Gregory Peck, Paul Newman si Kirk Douglas.    

S-a nascut la Londra in 1929 si si-a inceput cariera la varsta de 14 ani, cand a parasit cursurile de dans pentru a debuta in film, in 1944, in productia britanica "Give Us the Moon". A  aparut in mai multe filme britanice inainte de a cunoaste succesul cu rolul din "Marile Sperante / Great Expectations", care a fost urmat de roluri in "Narcisa Neagra / Black Narcissus" si "Hamlet", in 1948. Pentru rolul din "Hamlet", Simmons a fost nominalizata la Oscar.

Actrita a fost din nou nominalizata la Oscar, pentru pelicula "The Happy Ending" (1969), consacrandu-se ulterior rolurilor in filme de televiziune, in anii '70, '80 si '90. foto: movies.msn.com si allposters.com
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate