Romantic FM MENIU
Globurile de Aur 2017. "La La Land" a obținut cele mai multe trofee
Noutati

Globurile de Aur 2017. "La La Land" a obținut cele mai multe trofee

9 Ianuarie
Un musical și un film-dramă sunt peliculele câștigătoare ale celei de-a 74-a ediții a premiilor Globulrile de Aur, scrie Mediafax.
 
Lungmetrajul "Moonlight", regizat de Barry Jenkins, a fost desemnat cel mai bun film-dramă, iar musicalul "La La Land", în regia lui Damiel Chazelle, este cel mai bun film-comedie.
 
Gala de decernare a trofeelor a avut loc duminică seară, la Hotelul Beverly Hilton din Beverly Hills, Los Angeles.
 
Premiul Globul de Aur pentru întreaga carieră a fost decernat actriţei Meryl Streep. Actriţa Viola Davis a câştigat trofeul pentru "cea mai bună actriţă într-un rol secundar", după interpretarea din filmul "Fences".
 
Musicalul "La La Land", în regia lui Damien Chazelle cu Ryan Gosling şi Emma Stone, s-a aflat în fruntea câştigătorilor cu şapte trofee, adică toate categoriile în care fusese nominalizat, printre care pentru "cel mai bun film – comedie/ musical" "cel mai bun scenariu", "cea mai bună regie", "cel mai bun cântec", "cea mai bună coloană sonoră." 

Actorul Ryan Gosling a obţinut trofeul pentru "cel mai bun actor într-un rol principal" pentru interpretarea din "La La Land". 
 
Actriţa Emma Stone a fost recompensată cu distincţia "cel mai bun rol principal feminin într-un film comedie/ musical" pentru interpretarea din lungmetrajul ce reînvie genul de cinema "musical" consacrat la Hollywood în plină glorie a cinematografiei şi a entertainmentului. Lungmetrajul este un tribut adus epocii de aur a musicalurilor hollywoodiene, deşi povestea din film se petrece în contemporaneitate. Gosling interpretează rolul unui pianist de jazz care se îndrăgosteşte de o actriţă debutantă (Emma Stone). 
 
Cel mai bun actor într-un lungmetraj - dramă a fost desemnat Cassey Affleck. pentru rolul din "Manchester by the Sea", unde Cassey interpretează rolul unui bărbat pe nume Lee Chandler, care e obligat să revină acasă pentru a-l lua în grijă pe nepotul lui după ce Joe, fratele lui, moare. 
 
Trofeul pentru "cea mai bună actriţă într-un lungmetraj - dramă" i-a fost acordat actriţei Isabelle Huppert pentru intepretarea din lungmetrajul "Elle", în regia lui Paul Verhoeven, care a câştigat anul acesta şi trofeul Globul de Aur pentru "cel mai bun film străin".
 
În thriller-ul "Elle", Huppert interpretează rolul lui Michèle, o femeie de carieră ce pare indestructibilă. Şefă a unei companii de jocuri video, ea pare să se comporte la fel de distant şi de crud şi în viaţa sa personală, nu doar în cea profesională. Faptul că este atacată în propria casă îi schimbă viaţa pentru totdeauna. 
 
Claire Foy a fost desemnată "cea mai bună actriţă într-un serial de televiziune - dramă" pentru interpretarea din "The Crown", serialul produs de Netflix, care a obţinut, totodată, trofeul pentru "cel mai bun serial de televiziune". Foy joacă rolul Reginei Elisabeta a II-a în "The Crown".
 
De asemenea, marele câştigător al ediţiei din acest an a Premiilor Globurile de Aur a fost miniseria "The Night Manager", interpretarea contemporană a romanului omonim de spionaj al scriitorului britanic John le Carré.   "The Night Manager" a câștigat premiile: "cel mai bun actor în rol principal într-o miniserie", acordat actorului Tom Hiddleston şi "cel mai bun actor în rol secundar într-o miniserie", acordat actorului Hugh Laurie. 
 
Billy Bob Thornton a fost desemnat "cel mai bun actor în rol principal într-un serial – dramă" pentru interpretarea din "Goliath", unde joacă un avocat în dizgraţie, care prinde un caz care poate să îi readucă faima sau măcar răzbunare pe firma care l-a exclus. 
 
Cel mai bun serial de televiziune din categoria musical sau comedie a fost desemnat "Atlanta", despre doi rapper tineri din Atlanta, care vor să îşi schimbe viaţa în bine, atât pentru ei, cât şi pentru familiile lor.
 
Serialul de televiziune "The People v. O.J. Simpson: American Crime Story", o adaptare pentru micile ecrane despre procesul de crimă al sportivului căzut în dizgraţie O.J. Simpson a obţinut două trofee, dintre care Globul de Aur pentru cea mai bună miniserie. 
 
Iată lista completă a câştigătorilor premiilor Globurile de Aur 2017, publicată de Mediafax:
 
CINEMA:
 
Cel mai bun film – dramă: „Moonlight”
 
Cel mai bun film – comedie/ musical: „La La Land”
 
Cea mai bună regie: Damien Chazelle („La La Land”)
 
Cel mai bun rol principal masculin într-un film – dramă: Casey Affleck (“Manchester by the Sea”)
 
Cel mai bun rol principal masculin într-un film – comedie/ musical: Ryan Gosling („La La Land”)
 
Cel mai bun rol principal feminin într-un film – dramă: Isabelle Huppert (“Elle”)
 
Cel mai bun rol principal feminin într-un film comedie/ musical: Emma Stone (”La La Land”)
 
Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un lungmetraj: Aaron Taylor-Johnson (“Nocturnal Animals”)
 
Cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un lungmetraj: Viola Davis („Fences”)
 
Cel mai bun scenariu: Damien Chazelle, “La La Land”
 
Cel mai bun film de animaţie: ”Zootopia”
 
Cel mai bun film străin: ”Elle”
 
Cea mai bună coloană sonoră: Justin Hurwitz, ”La La Land”
 
Cel mai bun cântec: „City of Stars” (”La La Land”)
 
TELEVIZIUNE:
 
Cel mai bun serial de televiziune musical/ comedie: ”Atlanta”
 
Cel mai bun serial de televiziune – dramă: “The Crown”
 
Cel mai bun film de televiziune/ miniserie: ”The People vs. OJ Simpson: American Crime Story”
 
Cea mai bună actriţă în rol principal într-un serial de comedie/ musical: Tracee Ellis Ross („Black-ish”)
 
Cea mai bună actriţă într-un rol principal într-un serial de televiziune – dramă: Claire Foy (”The Crown”)
 
Cea mai bună actriţă în rol principal într-o miniserie/ film de televiziune: Sarah Paulson (”People v. O.J. Simpson”)
 
Cel mai bun actor în rol principal într-un serial comedie/ musical: Donald Glover (”Atlanta”)
 
Cel mai bun actor în rol principal într-un serial – dramă: Billy Bob Thornton (“Goliath”)
 
Cel mai bun actor în rol principal într-o miniserie/ film de televiziune: Tom Hiddleston (”The Night Manager”)
 
Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial, miniserie sau film TV: Olivia Colman (”The Night Manager”)
 
Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial, miniserie sau film TV: Hugh Laurie (”The Night Manager”) (foto: twitter.com)
ÎNAPOISUS