Romantic FM MENIU
Găsește inima Romantic FM alături de "Traviata" la Opera Națională și "Arată-mi ce iubești"!
Noutati

Găsește inima Romantic FM alături de "Traviata" la Opera Națională și "Arată-mi ce iubești"!

10 Iunie
Spectacolul ,,La Traviata” readuce în atenția publicului povestea emoționantă a unei curtezane care a trăit în Parisul primei jumătăți a secolului al XIX -lea sub numele de Marie Duplessis și care a marcat existența unor artiști precum compozitorul Franz Liszt și scriitorului Alexandre Dumas – fiul.

Acesta din urmă, în semn de omagiu postum, a ales-o drept muză pentru celebrul său roman ,,Dama cu camelii”, care i-a servit lui Giuseppe Verdi drept sursă de inspirație pentru opera sa, ,,La Traviata” a cărei primă reprezentație la București a avut loc în anul 1856, la doar trei ani de la premiera mondială de la Teatrul Fenice din Veneția.
 
Regizorul Paul Curran care a semnat premiera din 30 octombrie 2014 de pe scena Operei Naționale București a colaborat de-a lungul timpului cu teatre precum Royal Opera House Covent Garden, Teatro alla Scala din Milano, Opera din Chicago, Opera Națională Galeză, Opera din Stuttgart și multe alte teatre de operă din lume.
 
Ce nu știați despre ,,La Traviata” de pe scena ONB:
     
La București, prima reprezentație cu opera ,,La Traviata” a avut loc la trei ani după premiera mondială, în 1856.
         Considerată drept cea mai importantă soprană a secolului al XIX – lea, Adelina Patti, a sosit la București într-o perioadă de vârf a carierei sale și a oferit, între 25 decembrie 1885 și 3 ianuarie 1886, două reprezentații ale operei ,,La Traviata”.
        
De-a lungul timpului, numeroase cântărețe s-au remarcat în rolul principal al operei ,,La Traviata” pe scena Operei Naționale București, de la Lydia Lipowska și Arta Florescu la Victoria Bezetti, Eugenia Moldoveanu, Silvia Voinea și Felicia Filip.
         În data de 22 martie 2017 invitata specială din rolul Violettei Valéry a fost celebra soprană de coloratură de renume mondial Sumi Jo.
         Una dintre cele mai faimoase înregistrări din lume ale acestei opere a fost realizată de Electrecord pe vinil în anul 1968 și îi are în distribuție pe soliștii Virginia Zeani și Ioan Buzea, alături de Orchestra și Corul Operei Naționale București.
 

Dacã iubiți  “Traviata” puteți sã ne arãtați acest lucru printr-o fotografie realizatã prin șablonul în formã de inimã, inimile Romantic FM, pe care le veți gãsi la Opera Naționalã București, mâine, de la orele 15.00!

Puteți ajunge la Londra sã o vedeți pe Celine Dion cântând live pe O2 Arena dacã acceptați provocarea Romantic FM, “Arată-mi ce iubești”! Un concurs ale cãrui detalii complete sunt aici.
 
Distribuția spectacolului de duminică, 11 iunie, ora 18:30:
 
Violetta Valéry:
Cristina Maria Oltean
Alfredo Germont:
Alin Stoica
Giorgio Germont:
Iordache Basalic
Gastone:
Valentin Racoveanu
Flora:
Sorana Negrea
Annina:
Cristina Eremia
Baronul:
Dan Indricău
Marchizul:
Florin Simionca
Doctorul:
Iustinian Zetea
Giuseppe:
Florian Ioniţă
Comisionarul:
Alin Mânzat
Servitorul:
Adrian Ionescu

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate