Romantic FM MENIU
FILMUL ROMANESC AL DECENIULUI
Noutati

FILMUL ROMANESC AL DECENIULUI

15 Decembrie
Lungmetrajul "Moartea domnului Lazarescu", in regia lui Cristi Puiu, a fost clasat pe pozitia a 28-a in Top 40 al celor mai bune filme din ultimii 10 ani, realizat de publicatia britanica The Times.
        
Pe primul loc in clasamentul The Times se claseaza lungmetrajul "O iubire imposibila", in regia lui Wong Kar-Wai, urmat de "Mulholland Drive - Calea Misterelor", in regia lui David Lynch, "Master and Commander - La capatul Pamantului", de Peter Weir.
    
De asemenea, pe urmatoarele pozitii in top se situeaza "Vietile altora", de Florian Henckel von Donnersmarck, "Gladiatorul", de Ridley Scott, "Nu exista tara pentru batrani", de Ethan si Joel Coen, "Zborul United 93", de Paul Greengrass, "Om pe sarma", de James Marsh, "Cod Necunoscut", de Michael Haneke, si "Ascuns", de Michael Haneke.

Cu Ion Fiscuteanu si Luminita Gheorghiu in rolurile principale, "Moartea domnului Lazarescu" a primit premiul Un Certain Regard la editia din 2005 a Festivalului de la Cannes. Povestea domnului Lazarescu, un batran singur caruia i se face rau noaptea si este plimbat prin spitale bucurestene, a primit numeroase premii, dar si cronici pozitive. foto: cinemagia.ro

    

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate