Romantic FM MENIU
FILME ROMANESTI LA BERLINALA
Noutati

FILME ROMANESTI LA BERLINALA

20 Ianuarie

Lungmetrajele "Eu cand vreau sa fluier, fluier", de Florin Serban, si "Portretul luptatorului la tinerete", de Constantin Popescu, au fost selectate la Festivalul International de Film de la Berlin  in competitia oficiala, respectiv in sectiunea Forum, anunta ICR Berlin.

Proiectul "Eu cand vreau sa fluier, fluier", dupa un scenariu de Catalin Mitulescu si Florin Serban, care semneaza si regia, si produs de Daniel Mitulescu, a primit doua premii la Festivalul International de Film de la Sarajevo: anul trecut a primit servicii de postproductie in valoare de 80.000 de euro, iar in 2008 a primit premiul The Magic Box Service la CineLink.

Lungmetrajul lui Florin Serban intra in competitie cu filme ale unor nume mari ale cinematografiei, precum "The Ghost Writer", de Roman Polanski, si "Shutter Island", de Martin Scorsese.

Noul proiect al lui Florin Serban, "El Rumano", este prezentat tot la Berlinala, la Piata de coproductii, in programul Rotterdam-Berlinale Express. Constantin Popescu este cunoscut pentru colaborarea sa la proiectul "Amintiri din Epoca de Aur", produs de Cristian Mungiu si lansat anul trecut.

Tara noastra este prezenta si cu 2 scurtmetraje, la Berlinale Shorts: "Derby" de Paul Negoescu si "Colivia" de Adrian Sitaru.

Tot la Berlinala participa actorul Dragos Bucur, in programul Shooting Stars, in timp ce la Berlinale Talent Campus, dedicat tinerilor care urmeaza sa se implice in industria cinematografica, participa Ilinca Belciu si Laura Capatina.

Festivalul International de Film de la Berlin se afla anul acesta, la cea de-a 60-a editie, este unul dintre cele mai mari evenimente de gen, ce gazduieste premiere ale unora dintre cei mai mari regizori. Festivalul va avea loc intre 11si 21 februarie. foto: budgetplaces.com

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate