Romantic FM MENIU
FIDEL CASTRO LA NOBEL?!
Noutati

FIDEL CASTRO LA NOBEL?!

1 Decembrie
Va vine sau nu sa credeti, Fidel Castro are sustinatori cat se poate de seriosi si hotarati. O actiune de strangere de semnaturi este in curs de desfasurare pe net pentru a sustine o eventuala candidatura a parintelui Revolutiei cubaneze la Premiul Nobel pentru Pace in 2010, a anuntat site-ul oficial de informatii cubaneze, Cubadebate.cu, citat de AFP.

 
Actiunea a fost lansata de un "grup de cetateni" din Argentina, la adresa electronica fidelnobeldelapaz@gmail.com, care "reia propunerile de miscari sociale, culturale, universitare, privind drepturile omului, sociale si politice", informeaza acelasi site fara a cita aceste "miscari".

 
"Reusitele Cubei in domeniul sanatatii si educatiei" in timpul guvernarii lui Fidel Castro in perioada 1959-2006, in pofida embargoului "ilegal american care dureaza de 47 de ani", explica aceasta initiativa, anunta site-ul cubanez, continuand: "Fidel Castro a contribuit la o lume pasnica, trimitand o armata in camasa alba, profesori, educatori, artisti si sportivi in misiune", in numar de mai multe mii, in aproximativ o suta de tari sarace.

 
Potrivit regulilor comitetului Nobel, un "grup de cetateni" nu poate propune o candidatura. Doar parlamentari, ministri, laureati anteriori, unii profesori de universitate si chiar comitetul pot face acest lucru. foto: magnusmagazine.co.uk     
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate