Romantic FM MENIU
Eagles se judecă pentru "Hotel California" (VIDEO)
Noutati

Eagles se judecă pentru "Hotel California" (VIDEO)

3 Mai
Trupa americană Eagles a denunțat în justiție un hotel mexican (foto) pentru a-și fi însușit numele "Hotel California", titlul celei mai cunoscute sale piese.

Eagles asigură în plângerea sa că proprietarii de la Hotel California din Todos Santos, o localitate din Baja California (Mexic) situată la aproximativ 75 de kilometri nord de Cabo San Lucas, induc în eroare din 2001 oaspeții acestui hotel cu privire la acest cântec.

Trupa precizează că "Hotel California" nu are nicio legătură cu acest stabiliment și cere proprietarilor să nu mai profite de numele celebrei sale piese și reclamă totodată despăgubiri, relatează site-ul de specialitate TMZ citat de EFE, conform Agerpres.

Pe site-ul său, hotelul se face ecou al "legendelor" care arată o conexiune între acest loc și cântecul trupei Eagles, dar nu indică în mod explicit că proprietarii localului "ar avea vreo afiliere și nici nu promovează vreo asociere" cu trupa americană.

Piesa "Hotel California" face parte din albumul cu același nume din 1976 al Eagles, celebra trupă rock condusă de Glenn Frey și Don Henley. Cântecul a devenit un mare succes al trupei și continuă să fie foarte difuzat și 40 de ani după lansare.


Piesa a alimentat tot felul de povestiri despre celebrul hotel, de la faptul că este situat în Baja California (Mexic) și până la faptul că ar fi vorba de un centru psihiatric din Los Angeles.

Misterioasele versuri ale piesei "Hotel California" au fost interpretate și ca o metaforă a exceselor din viața artiștilor, sau ca o privire crepusculară asupra visului american.
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate