Romantic FM MENIU
Duete de excepție cu Celine Dion
Noutati

Duete de excepție cu Celine Dion

5 Iunie
De-a lungul vremii, vedeta a cântat cu o mulțime de muzicieni, de la marele Luciano Pavarotti la starul R&B, R. Kelly. Indiferent de partenerul de duet, Dion a reușit tot timpul ca vocea fiecărui artist să strălucească într-un mod deosebit, atunci când interpretrează cu ei în direct sau nu. 
 
"The Prayer" este una dintre cele mai cunoscute melodii pe care Dion și Andrea Bocelli au cântat-o de mai multe ori de-a lungul anilor, dar iată-i cu această variantă specială dintr-un concert în Central Park alături de Filarmonica din New York.

 
Lansat în 1999, "Rugăciunea" a fost înregistrată în două versiuni solo separate, cu Dion cântând în limba engleză și Bocelli înregistrându-l în italiană. Piesa va câștiga un Glob de Aur pentru cel mai bun cântec original din filmul "Quest for Camelot", cu ambele versiuni prezentate. De asemenea, a fost nominalizată la Premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original în 1999 și la un premiu Grammy pentru cel mai bun cântec în duet cu un artist pop/ best pop collaboration with vocals, în 2000. 
 
Fanii animației "Beauty&The Beast își vor aminti oricând de contribuția artistei la coloana sonoră a acestui film. Celine Dion cântă live alături de vocalistul Peabo Bryson, un artist realizat pe cont propriu.


"The Prayer" există și în varianta înregistrată de Celine Dion cu Josh Groban, una dintre piesele cele mai motivante și cunoscute din repertoriul acestui solist.

 
Deși sora lui Celine, Claudette, este mai puțin cunoscută în lumea muzicii, ea este de asemenea, cântăreață. În 1985, cele două surori au lansat un duet al piesei "Vois Comme C'est Beau" pentru unul dintre albumelele lui Claudette.

 
Colaborarea lui Celine Dion cu trupa internațională IL Divo, a fost un succes înălțător pentru piesa ce a fost inclusă pe albumul artistei din 2005, "On ne change pas". Totodată, single-ul a fost selectat ca unul dintre cântecele oficiale ale Cupei Mondiale la fotbal din 2006.

 
În timpul unui concert "Pavarotti and Friends" din 1998, din Italia, Dion s-a alăturat renumitului tenor italian pe scenă pentru a realiza duetul "I Hate You Then I Love You". Cântecul a apărut inițial pe albumul artistei,  "Let's Talk About Love".


În 2013, Celine Dion s-a alăturat, cu mult curaj, cântărețului R&B, Ne-Yo, pentru a înregistra "Incredible". Piesa face parte din albumul artistei, "Loved Me Back to Life" și a fost nominalizată la categoria cel mai bun cântec la World Music Awards, devenind și imnul oficial al Jocurilor Olimpice de iarnă din 2014. 

 
Ne întoarcem la perioada de final a anilor '90, atunci când Dion și cântărețul R&B R. Kelly s-au reunit pentru duetul "I'm Your Angel", scris de Kelly și lansat de Dion pe albumul "These Special Times" în 1998. Single-ul a atins locul 1 în topul Billboard 100 și a rămas pe această poziție timp de șase săptămâni. (foto: thepoweroflove-celinedion.blogspot.ro)

ÎNAPOISUS