Romantic FM MENIU
DESCOPERIREA EUROPEANA A ANULUI
Noutati

DESCOPERIREA EUROPEANA A ANULUI

16 Decembrie
Lungmetrajul "Katalin Varga", o coproductie Libra Film, a fost distinsa cu premiul "descoperirea europeana a anului" in cadrul galei de decernare a premiillor premiile Academiei Europene de Film, care a avut loc saptamana trecuta.
    
Cu actiunea plasata undeva in Transilvania, "Katalin Varga" spune povestea unei femei care a fost violata si, dupa ani, merge impreuna cu fiul sau (nascut in urma respectivului viol) sa se razbune. In film joaca doi actori ai Teatrului Maghiar de Stat din Cluj - Hilda Péter si Tibor Pálffy.

Protagonista peliculei, Hilda Peter (de la Teatrul Maghiar din Cluj), a fost recompensata cu premiul pentru cea mai buna interpretare la cea de-a saptea editie a Festivalului de Film de la Bruxelles, dar si cu premiul pentru cea mai buna actrita la Festivalul International de Film Golden Orange din Antalya (Turcia).
    
"Katalin Varga" a obtinut, in 2009, premiul Ursul de Argint pentru contributie artistica deosebita la Festivalul de Film de la Berlin, Marele Premiu la Festivalul de la Copenhaga, premiul pentru cea buna regie la Festivalul de Film din Muntenegru, marele premiu la Festivalul de Film din Piestany (Slovacia) si premiul pentru cel mai bun film strain la Festivalul de Film de la Calgary (Canada).

Castigatorul sectiunii Descoperirea Europeana a Anului a fost votat de 2.000 de profesionisti din industria cinematografica, membri ai Academiei Europene de Film.

Pelicula "Katalin Varga" a fost produsa de Libra Film si Peter Strickland, in coproductie cu Hai-Hui Entertainment, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei. foto: port.ro
    

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate