Romantic FM MENIU
Descoperă Londra, la pas cu Romantic FM!
Noutati

Descoperă Londra, la pas cu Romantic FM!

26 Mai
Londra, unul dintre cele mai impresionante orașe ale lumii, ce și-a păstrat impecabil farmecul și cultura, reușind să atragă prin vechi și nou, deopotrivă, își așteaptă vizitatorii mai mult sau mai puțin grăbiți, indiferent de anotimp și chiar în ciuda evenimentelor tragice care se întâmplă tot mai des, din păcate, în Europa. 

Tower Bridge, Buckigham Palace, British Museum, Trafalgar Square, Tower of London, Palace of Justice, Regent Park sunt câteva dintre multele tentații interesante și valoroase ce așteaptă să fie văzute sau revăzute.

De neratat este British Museum, primul muzeu național public din lume și unul dintre cele mai vechi și impresionante, a cărui colecție ilustrează peste două milioane de ani de istorie și cultură.
Dacă într-o bună dimineață v-ar prinde orele 11.00 în Piața Buckingham Palace, atunci veți asista negreșit la schimbul de gărzi, al cărui ritual se respectă cu sfințenie.

Westminster Abbey, cea mai importantă clădire religioasă a Regatului Unit, este un loc tradițional de încoronare, cununare și înmormântare a monarhilor britanici, bazele construcției actuale fiind așezate în anul 1245. Greenwhich Park, cel mai vechi dintre cele opt parcuri regale ale Londrei, Royal Parks of London, foste domenii de vânătoare ale monarhiei britanice, unde se află, printre altele, Primul Meridian, dar și Observatorul Regal ori Muzeul Maritim.

Podurile ce traversează Tamisa reprezintă una din atracțiile de nerefuzat și, spun cei care s-au bucurat de romanticele imagini ale acestora, sunt minunate noaptea, luminate în mii de culori. Unul dintre ele, Tower Bridge, are o poveste impresionantă: se spune că actuala culoratură a podului dateaza din 1977, când a fost vopsit în roșu, alb și albastru în onoarea Reginei Elisabeta a II-a, cu prilejul celei de-a 25-a aniversări a urcării sale pe tron.

Mergând mai departe pe malul Tamisei, pașii ni se îndreaptă către Palatul Westminster și bineînțeles, Big Ben. Palatul, reședința regală și loc de întâlnire a celor două camere ale Parlamentului Regatului Unit, datează din 1870, când pe ruinele complexului medieval ce a fost distrus de un incendiu în 1834 a fost ridicat noul palat. Dintre cele trei turnuri ale sale, Elisabeth Tower, Victoria Tower și Central Tower, primul este cunoscut mai bine sub denumirea  populară Big Ben, ce reprezintă de asemenea, unul dintre principalele simboluri ale Londrei ș Regatului Unit, o atracție principală a orașului și emblema democrației parlamentare britanice.

Oxford street, London Eye, Saint Paul`s Catedrale, National Gallery, St Jame`s Park, Piața Picadilli sau Muzeul de ceară - Madame Tussaud sunt alte câteva puncte importante, unele dintre cele mai fermecătoare atunci când vine vorba de vizitat pe îndelete Londra. (foto: ibtimes.co.uk)

Vrei să ajungi la Londra pentru a-ți bucura privirile și sufletul cu frumusețile sale?
Aveți șansa cu Romantic FM prin campania “Arată-mi ce iubești” care vă propune să fotografiați, printr-un șablon în formă de inimă, ceea ce vă aduce bucuria și să împărtășiți această emoție cu cei dragi.
Toate fotografiile postate pe facebook cu #aratamiceiubesti intră în tragerea la sorți pentru o excursie la LONDRA, la concertul excepțional susținut de CELINE DION pe O2 Arena! Detalii despre concurs, AICI:
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate