Romantic FM MENIU
Daniel Day-Lewis renunță la actorie
Noutati

Daniel Day-Lewis renunță la actorie

21 Iunie
Celebrul actor britanic Daniel Day-Lewis a surprins cu anunțul deciziei de a părăsi definitiv platourile de filmare, informează AFP, citată de Agerpres.
 
Daniel Day-Lewis "nu mai lucrează ca actor", a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Leslee Dart, într-un comunicat citat marți de revista de specialitate Variety, precizând că "este extrem de recunoscător față de toți colaboratorii săi și față de public după atât de mulți ani. Aceasta este o decizie personală și nici el, nici reprezentanții săi, nu vor comenta".
 
Actorul anglo-irlandez, în vârstă de 60 de ani, a intrat în istorie, fiind primul și până în prezent singurul care a câștigat trei premii Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol principal (''My left foot'' în 1990, ''There will be blood'' în 2008 și ''Lincoln'' în 2012).

 
Ultimul său film, regizat de Paul Thomas Anderson, "Phantom Thread", în care Day-Lewis joacă rolul unui designer de modă care lucrează în înalta societate londoneză a anilor 1950, urmează să fie lansat pe marile ecrane la sfârșitul lunii decembrie în Statele Unite ale Americii. 
 
În cadrul unei ceremonii care a avut loc în noiembrie 2014, la Palatul Buckingham, Sir Daniel Day-Lewis a fost distins cu titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic, de către Ducele de Cambridge, notează site-ul telegraph.co.uk. Fusese inclus pe Lista de onoare a Zilei de naștere a Reginei din luna iunie, actorul declarându-se atunci ''extrem de surprins și deopotrivă deosebit de încântat'' de acordarea acestei distincții. (foto: www.independent.co.uk)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate