Romantic FM MENIU
Cristian Mungiu, distins cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler
Noutati

Cristian Mungiu, distins cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler

19 Octombrie
Regizorul român va fi distins cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler, de către Ambasadoarea Franţei în România, doamna Michèle Ramis, în cadrul unei ceremonii ce are loc astăzi, de la ora 17.00, la sediul Ambasadei Franţei la Bucureşti.
 
A devenit cunoscut odată cu lansarea filmului "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", din 2007, care i-a și adus Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Film de la Cannes – Palme dʼOr.

Pentru pelicula lansată în 2012, "După dealuri", Cristian Mungiu a câștigat la Cannes Palme dʼOr pentru cel mai bun scenariu, în timp ce actriţele din rolurile principale, Cosmina Stratan şi Cristina Flutur au primit Palme dʼOr pentru Cea mai bună actriţă.
 
Aceeși distincție a venit pentru regizor și în 2016, pentru filmul "Bacalaureat". (foto: news.ro)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate