Romantic FM MENIU
CESAR SI CONCERTUL
Noutati

CESAR SI CONCERTUL

22 Ianuarie
Filmul "Concertul" de Radu Mihaileanu a obtinut sase nominalizari la premiile César, informeaza organizatorii, citati de AFP .

" Le concert” (  Concertul)  este nominalizat la Premiile César la categoria "cel mai bun film", alaturi de pelicule precum "Un prophete" de Jacques Audiard si "Les herbes folles" de Alain Resnais.

De asemenea, filmul a mai fost nominalizat la categoriile: "cel mai bun scenariu original", "cea mai buna muzica", "cel mai bun sunet", "cel mai bun montaj" si "cel mai bun regizor". La categoria "cel mai bun regizor", Mihaileanu concureaza cu Jacques Audiard si cu Philippe Lioret ("Welcome").

Comedia dramatica "Le concert/ Concertul", care a avut premiera romaneasca pe 20 noiembrie 2009, il are in centru pe Andrei Filipov, dirijorul orchestrei Teatrului Balsoi si cel mai mare dirijor din Uniunea Sovietica, concediat in plina glorie pentru ca a refuzat sa se desparta de muzicienii sai evrei. Treizeci de ani mai tarziu, Filipov inca mai lucreaza la Teatrul Balsoi, dar ca om de serviciu, cand, intr-o noapte, in timp ce curata biroul directorului in functie, sustrage un fax prin care orchestra rusa era invitata sa cante la Paris, la faimoasa sala Pleyel. Astfel, el isi cheama fostii colegi pentru ca impreuna sa treaca drept membrii Orchestrei Balsoi.

Distinctiile vor fi acordate pe 27 februarie.

Premiile César sunt echivalentul francez al Oscarurilor. foto: hotnews.ro

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate