Romantic FM MENIU
Centenara Vera Lynn, în fruntea topului cu cele mai bune vânzări în Marea Britanie
Noutati

Centenara Vera Lynn, în fruntea topului cu cele mai bune vânzări în Marea Britanie

10 Octombrie
Cel mai recent material discografic al cântăreței Vera Lynn a înregistrat cele mai bune vânzări pentru un album lansat de o artistă din Marea Britanie în 2017, anul în care vedeta a împlinit 100 de ani, potrivit Agerpres.
 
Dame Vera Lynn a vândut cele mai multe exemplare din albumul intitulat "Vera Lynn 100", cel mai recent disc al său dintre toate produsele discografice lansate de o artistă în acest an.
 
Vera Lynn, "sweetheart/iubita" soldaților britanici în Cel De-Al Doilea Război Mondial, i-a întrecut în vânzări pe competitorii mai tineri, printre care Lana Del Rey, Dua Lipa și Zara Larsson.

 
Recordul a fost depășit doar de "Glory Days", editat de Little Mix și de "25", al cântăreței Adele, însă aceste discuri au fost lansate în 2016, respectiv 2015.
 
"Vera Lynn 100", lansat în martie 2017, a urcat pe locul trei în topuri, Lynn devenind astfel cea mai vârstnică artistă ce ajunge în top 10 al vânzărilor de albume în cadrul clasamentului Official Album Charts,  publicat de Official Charts Company.
 
Totodată, albumul se află pe locul 28 în topul celor mai bine vândute produse discografice din toate timpurile. 
 
Discul include versiuni reorchestrate ale celor mai cunoscute melodii ale artistei, cover-uri ale unor soliști precum Alfie Boe și Aled Jones, precum și o interpretare nelansată anterior a piesei "Sailing", apărută în 1972 cu cel de la Sutherland Brothers, devenită însă celebră datorită versiunii lui Rod Stewart.

 
În 2009, odată cu lansarea unei compilații "best of", Vera Lynn a devenit cea mai în vârstă artistă ce a ajuns pe primul loc în clasamentele britanice.

 
Lynn și-a început cariera artistică în copilărie, când cânta în localurile pentru muncitori. Primul album solo a fost lansat la 19 ani. 
 
A devenit faimoasă în timpul războiului călătorind pe câmpul de luptă, în Egipt și Birmania (Myanmar) unde a susținut recitaluri pentru soldați. 
 
A primit titlul Dame, acordat de Regina Elisabeta a II-a în 1975. Douăzeci de ani mai târziu, susținea ultimul spectacol cu ocazia celebrării celei de-a 50-a aniversări a Zilei Victoriei în Europa, în fața Palatului Buckingham, în prezența Reginei. (foto: www.express.co.uk)

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate