Romantic FM MENIU
Celine Dion - artista ce nu se lasã înfrântã
Noutati

Celine Dion - artista ce nu se lasã înfrântã

26 Mai
Sunt oameni pe care cântecele din filme îi captiveazã la fel de mult precum acestea, sunt cântece atât de reușite încât ajung sã defineascã un film, iar altele sã înregistreze un succes atât de mare încât ajung repede pe primele locuri ale clasamentelor muzicale. Filmul fãrã muzicã este un concept greu de imaginat astãzi, iar Celine Dion este una dintre artistele care au înregistrat o serie de piese celebre incluse pe coloane sonore ale unor pelicule cel puțin la fel de memorabile.
 
Într-un clasament VH1 al celor mai bune melodii de dragoste ale tuturor timpurilor prezente și pe coloanele sonore ale unor filme de succes, Celine Dion figureazã pe locul al treilea cu una ce a fãcut istorie, dupã Whitney Houston cu "I Will Always Love You" și Elvis Presley cu "Love Me Tender".

Este vorba despre "My Heart Will Go On", de pe coloana sonorã a celebrului Titanic.Compus de James Horner pe versurile lui Will Jennings, cântecul i-a adus artistei locul 1 în toate clasamentele muzicale ale anului 1997, devenind astfel unul dintre cele mai bine vândute single-uri ale tuturor timpurilor și cea mai bine vândutã piesã din lume în 1998.
 
Inițial, melodia lui James Horner trebuia sã fie una instrumentalã pentru film, regizorul James Cameron refuzând orice parte vocala în melodie. Totuși, Horner a rugat-o pe Celine Dion sã cânte melodia, însã când aceasta a auzit-o, nu a vrut sã interpreteze. La insistențele managerului și soțului, Rene Angelil, Dion a înregistrat un demo, iar regizorul Cameron a aprobat, în cele din urmã apariția sa pe coloana sonorã, deși era îngrijorat cã va fi criticat pentru cã a încheiat filmului într-un mod mult prea comercial. Lucrul acesta, știm cu toții, nu s-a întâmplat. 

 
În 1991, pentru filmul de animație Frumoasa și Bestia, Celine Dion face duet impresionant cu Peabo Bryson pentru melodia originalã "Beauty and the Beast". Piesa este semnatã de Alan Menken și Howard Ashman, premiați cu un Oscar și un Glob de Aur pentru cea mai bunã piesã originalã scrisã pentru un film (”Best Original Song”). 
 
 
Pentru coloana sonorã a noii adaptãri din 2017 a clasicei pelicule de animație, Celine Dion a lansat în martie, cu o sãptãmânã înainte de premiera acestei variante, o piesã originalã: "How Does A Moment Last Forever". 
 
 
Artista a declarat la vremea lansãrii melodiei cã vrea sã repete succesul precedent și sã-și lase amprenta și pe actualul "Beauty and the Beast". "Fiind o parte a filmului original a fost o experiențã magicã în viața mea, iar acum sunt cu adevãrat onoratã sã fiu din nou parte din acest film”, își anunța Celine Dion fanii pe o rețea de socializare.
 
Dãm timpul înapoi și tot în anii '90, mai precis în 1996, apãrea filmul "Up Close & Personal" (Personal și confidențial) cu Robert Redford și Michelle Pfeiffer în rolurile principale. Celine Dion figureazã pe coloana sonorã a acestei peliculei cu "Because You Love Me", cântec semnat de Diane Warren, cea care a compus și pentru Whitney Houston, Aerosmith sau Tina Turner. Datoritã succesului pe care l-a avut single-ul în 1996, albumul ce include cântecul, "Falling into You" s-a vândut în peste 10 milioane de copii, iar Celine Dion obținea încã douã premii Grammy pentru cel mai bun album pop și albumul anului. (foto: www.mirror.co.uk)

Poți ajunge sã o vezi pe Celine Dion cântând live pe O2 Arena din Londra dacã accepți provocarea Romantic FM, “Arată-mi ce iubești”. Un concurs despre care gãsiți detalii complete aici. 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate