Romantic FM MENIU
CEL MAI BUN RIFF
Noutati

CEL MAI BUN RIFF

6 Decembrie

"Voodoo Child", piesa lui Jimi Hendrix, a fost desemnata piesa cu cel mai bun riff de chitara din toate timpurile, la 41 de ani de la inregistrarea ei, potrivit rezultatelor unui sondaj organizat de site-ul Music Radar, informeaza bbc.co.uk.

In urma acestui rezultat, Mike Goldsmith, editorul Music Radar, l-a descris pe Jimi Hendrix drept "campionul mondial necontestat al greilor chitarei rock".

Pe locul al doilea s-a situat cantecul "Sweet Child O' Mine” al trupei Guns N' Roses. Piesele "Whole Lotta Love" - Led Zeppelin, "Smoke On The Water" - Deep Purple si "Layla" - Derek and the Dominos au completat Topul 5 al pieselor cu cel mai bun riff de chitara din toate timpurile.

Urmatoarele pozitii in clasamentul celor mai bune zece riff-uri din istorie au revenit pieselor "Back In Black" - AC/DC, "Enter Sadman" - Metallica, "Day Tripper" - The Beatles, "Smells Like Teen Spirit" - Nirvana si "(I Can't Get No) Satisfaction" - The Rolling Stones.

Potrivit sondajului, riff-urile de chitara ale pieselor mai vechi au parut sa fie mai populare, pentru ca doar doua piese lansate in ultimii 20 de ani au reusit sa se situeze intre primele 20 de pozitii ale acestui clasament. Acestea sunt "Plug In Baby", lansata de trupa Muse (locul 11), si "Seven Nation Army", lansata de The White Stripes (locul 15).

Piesa "Voodoo Child" a fost inregistrata in 1968 si a fost relansata ca piesa single, dupa moartea lui Hendrix, in 1970, ajungand pe prima pozitie in topurile britanice. La sondaj au participat peste 5.000 de persoane. foto: cros-lex.k.12.mi.us

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate