Romantic FM MENIU
Caravana filmului românesc, în premieră la mayFest
Noutati

Caravana filmului românesc, în premieră la mayFest

3 Mai
Pentru al şaselea an consecutiv, "Caravana filmului românesc" își continuă programul de prezentare a filmelor românești clasice și contemporane, primul popas din acest an fiind făcut în cadrul mayFest. 
 
Festivalul, aflat la prima ediție, va avea loc în comuna brașoveană Cristian, în perioada 4 – 6 mai 2018.
 
mayFest este sărbătoarea germană a sosirii primăverii. Manifestarea începută inițial în Germania, cu scopul declarat inițial de a promova micile industrii și produse manufacturiere ale comunităților, a devenit ulterior o sărbătoare de largă acceptare internațională, fiind varianta de primăvară a Oktoberfest-ului. 
 
La invitaţia organizatorilor mayFest, "Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul" va prezenta o serie de filme istorice de impact emoțional, având în vedere evenimentele dedicate Centenarului Marii Uniri. Aceste filme surprind momente cruciale din istoria țării noastre: Primul Război Mondial şi Marea Unire sau pun în lumină figurile exponențiale care ne-au marcat evoluția ca națiune. 
 
Astfel, publicul va putea viziona filmele: „Ecaterina Teodoroiu”, regia: Dinu Cocea, „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”, regia: Segiu Nicolaescu și „Mihai Viteazul”, regia: Sergiu Nicolaescu.
 
De altfel, începând de anul acesta "Caravana filmului românesc", cu cele două secţiuni ale sale: "Cartea şi filmul" şi "Capodopere ale cinematografiei naţionale" îşi diversifică portofoliul și, pe lângă filme care sunt direct relaționate cu celebrarea Centenarului Marii Uniri, și-a inclus în portofoliu mai multe producții, printre care și filmele de animaţie realizate de cunoscuţi regizori precum: Ion Popescu Gopo, Victor Antonescu, Călin Cazan, Luminiţa Cazacu, Constantin Păun. 
 
Prin urmare, şi copiii de astăzi vor putea să se bucure de filmele care au încântat, odinioară, copilăria părinţilor lor, în programul proiecţiilor pregătite pentru următoarele oraşe prin care va trece "Caravana filmului românesc" în luna mai: Baia Mare, Zalău, Călăraşi, Râmnicu Vâlcea şi Oneşti.
 
Proiecțiile din cadrul mayFest vor avea loc pe platoul de lângă societatea Schaeffler România (intrarea din DN 73 spre fabrică, coordonate GPS 45.638,25.521). 
 
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
 
Scopul "Caravanei filmului românesc – Cartea şi filmul/Capodopere ale cinematografiei naţionale" este acela de a promova filmul românesc din toate timpurile, aducând un omagiu cinematografiei naționale și cineaștilor români, fiind singura caravana care promovează exclusiv filmul românesc, din toate timpurile.
 
PROGRAMUL Caravanei filmului românesc – Cartea şi filmul în cadrul mayFest
 
Vineri, 4 mai, ora 21.00:
 
ULTIMA NOAPTE DE DRAGOSTE, ÎNTÂIA NOAPTE DE RĂZBOI
Regia: Sergiu Nicolaescu 
Scenariul: Sergiu Nicolaescu şi Anusavan Salamanian 
Cu: Ioana Pacula, Vladimir Găitan, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Dinică, Ion Besoiu
 
Sâmbătă, 5 mai, ora 21.00:
 
MIHAI VITEAZUL
Regia: Sergiu Nicolaescu 
Scenariul: Titus Popovici
Cu: Amza Pellea, Irina Gărdescu, Sergiu Nicolaescu, Florin Piersic, Mircea Albulescu
 
Duminică, 6 mai, ora 21.00:
 
ECATERINA TEODOROIU
Regia: Dinu Cocea 
Scenariul: Mihai Opriş şi Vasile Chiriţă
Cu: Stela Furcovici, Ion Lupu, Mihai Mereuţă, Ion Caramitru, Amza Pellea
 
Detalii: www.caravanafilm.ro.
Foto: www.amosnews.ro
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate