Romantic FM MENIU
Noutati

"CALIFORNIA DREAMIN’ (NESFARSIT)"

5 Noiembrie
Lungmetrajul regretatului Cristian Nemescu, va reprezenta Romania la cea de-a XVIII-a editie a Festivalului de Film al Uniunii Europene.

Festivalul este organizat de Delegatia Comisiei Europene de la Bangkok, in perioada 5 - 29 noiembrie, informeaza Mediafax.Aceasta este pentru prima oara cand Romania participa la acest festival. Evenimentul este posibil datorita sprijinului oferit de Ministerul Afacerilor Externe si Ambasada Romaniei in Thailanda.
    
Bazat pe un scenariu de Cristian Nemescu si Tudor Voican, filmul porneste de la o intamplare reala petrecuta in 1999, in timpul conflictului din Kosovo, cand un sef de gara dintr-un sat romanesc a oprit un tren NATO. In film, acelasi sef de gara opreste trenul NATO cu echipament militar, pazit de soldati americani, care traverseaza Romania fara acte de transport, dar avand aprobarea verbala a guvernului roman. Echipamentul trebuie sa ajunga de urgenta in Kosovo iar oprirea neasteptata de la Capalnita va genera o serie de probleme, transformand mica asezare romaneasca intr-un sat al tuturor posibilitatilor. Din distributie fac parte Armand Assante, Razvan Vasilescu, Maria Dinulescu, Ion Sapdaru, Jamie Elman, Andi Vasluianu si Alex Margineanu.
 Pe langa numeroase alte premii nationale si internationale, filmului "California Dreamin' (nesfarsit)" i-a fost acordat, in 2007, marele premiu Un Certain Regard la Festivalul International de Film de la Cannes. foto: ro.wikipedia.org
   
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate