Romantic FM MENIU
Calea Victoriei, luată cu asalt de mii de bucureşteni
Noutati

Calea Victoriei, luată cu asalt de mii de bucureşteni

28 Aprilie

Calea Victoriei din Bucuresti s-a transformat in zilele de Paste intr-o alee pe care si-au gasit locul copii imbracati in costume de carnaval, vanzatori ambulanti, biciclisti, simpli trecatori sau parinti iesiti la plimbare cu prichindeii de mana. Calea Victoriei a devenit pentru cateva zile alee pietonala si mii de bucuresteni au profitat de aceasta idee.

In week-end-ul de Paste, Primaria Bucuresti a decis sa inchida Calea Victoriei si sa o redea pietonilor. Strada a fost invadata de vanzatori artizanali, actori de teatru in aer liber, copii imbracati in costume de carnaval sau de Spiderman, de simpli trecatori, de biciclisti sau artisti. Mii de bucuresteni au profitat de ocazie si au luat la pas una dintre cele mai frumoasa strazi din Capitala. Organizatorii au incercat sa integreze cladirile de alta data in spiritul actual al Bucurestiului. Uneori le-a iesit, alteori nu prea. Insa pietonii au trecut cu vederea minusurile si s-au bucurat din plin de transformarea suferita de Calea Victoriei.

Din loc in loc au fost amplasate carute unde vanzatorii ambulanti, artistii artizanali sau producatorii de obiecte traditionale incercau sa-i imbie pe trecatori, oferind in acelasi timp un peisaj nostalgic. Strada a fost luata cu asalt si de copii echipati in costume de carnaval sau in personaje din benzi desenate si desene animate. Atmosfera a fost intretinuta si de actori care au pus in scena piese de teatru direct in strada, spre bucuria trecatorilor. Duminica, actorii de la Teatru Masca au prezentat si o premiera absoluta: "Este vorba de Parizianca, tot un spectacol-parada.Noi ne pregatim de deschiderea stagiunii estivale, care se petrece in 30 aprilie, cu o premiera absoluta, Matelotii", a declarat pentru Adevarul Mihai Malaimare, directorul Teatrului Masca.

Mihai Malaimare si-ar dori sa vada mai des pe Calea Victoriei spectacole in costume de carnaval, trecatori care se plimba in voie, vanzatori ambulanti sau expozitii de fotografie: "Imi doresc ca aceasta artera fabuloasa sa devina pietonala. Este obligatoriu, in opinia mea, sa se intample. Modul in care se reactioneaza mi se pare pozitiv. Sigur ca sunt multe lucruri de facut, pentru ca este instaurat, evident, un anumit tip de comoditate, sunt riverani… Pe de alta parte, Calea Victoriei nu este inca pregatita pentru chestiunea asta, ar trebui sa existe spatii pentru restaurante, magazine, dar sunt lucruri care se fac. Ar fi nedrept sa fie altundeva pietonalul bucurestean. Podul Mogosoaiei este totusi cea mai veche artera bucuresteana, cea mai plina de istorie", a mai spus directorul Teatrului Masca.

Pentru cei mici, distractie a fost si in Parcul Nicolae Iorga, ce apartine statului italian si care a fost scos la vanzare. Aici, copii pictati pe fata sau imbracati in costume de carnaval au fost invitati sa ocupe scaune de actori si regizori celebri, precum Guy Ritchie, Michael Caine, Ian McKelle sau Helena Bonham Carter. Cei mici au fost incantati de idee.

Calea Victoriei a fost redata circulatiei auto luni, in a doua zi de Paste.

 

 

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate