Romantic FM MENIU
Bal Mascat de Giuseppe Verdi,  pe scena Operei Naționale București
Noutati

Bal Mascat de Giuseppe Verdi, pe scena Operei Naționale București

31 Octombrie
Opera Națională București prezintă duminică, 5 noiembrie 2017, ora 18:30 spectacolul Bal Mascat de Giuseppe Verdi.

Regia este semnată de Grischa Asagaroff (Germania), secenografia îi aparține lui Luigi Perego (Italia), iar design-ul luminilor e realizat de Gigi Saccomandi(Italia). Coregrafia poartă semnătura lui Renato Zanella, coordonatorul artistic al baletului Operei Naționale București. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Marcello Mottadelli, coordonatorul artistic muzical al Operei Naționale București.

Pentru acest spectacol, regizorul Grischa Asagaroff vine cu o concepție încărcată de simboluri, după cum însuși mărturisește:

Spectacolul Bal Mascat pe care îl montăm acum la București este la congruența modernului cu tradiționalul. Ne folosim de foarte multă simbolistică pe scenă, însă povestea este în esență aceeași. Am ales împreună cu Luigi Perego, scenograful și colaboratorul meu de aproape 20 de ani, să mutăm acțiunea în anii ’30, fapt reflectat mai degrabă în costume, dar ca localizare, ea poate fi practic oriunde în lume – câteva scurte referințe din text o plasează în America, dar scenografia este valabilă pentru orice loc, pentru că povestea este universală, transcede timpurile și locurile.

Grischa Asagaroff s-a născut în Siegen, Germania. A studiat la universitatea din München, iar cariera lui a demarat în 1966 ca regizor și asistent de regie sub umbrela lui Rudolf Hartmann și Günther Rennert la Bayerische Stastsoper München. Din 1971 până în 1979 a fost asistent de regie la Deutsche Oper am Rhein din Düsseldorf.

Marile opere din Europa și Statele Unite i-au cerut lui Grischa Asagaroff să repună în scenă și faimoasele producții ale lui Ponnelle, pe lângă propriile lucrări. În 1979 a venit la Zurich în calitate de regizor și profesor al International Opera Studio. Din toamna anului 2016 Grischa Asagaroff lucrează ca regizor de scenă liber profesionist.

Biletele au fost puse în vânzare la casa de bilete a Operei Nationale București și online pe http://tickets.operanb.ro/event.php?id=9679

Distribuția din 5 noiembrie 2017:

Riccardo - Dario Di Vietri (invitat)
Amelia - Bianca Mărgean
Renato - Lucian Petrean
Ulrica - Asineta Răducan (invitată Opera Brașov)
Oscar - Ramona Păun
Tom - Filip Panait
Samuel - Iustinian Zetea
Silvano - Alexandru Constantin
Primul judecător - Ciprian Pahonea
Servitorul Ameliei - Narcis Brebeanu
 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate