Romantic FM MENIU
Antonio Banderas are Premiul Național pentru Cinematografie 2017
Noutati

Antonio Banderas are Premiul Național pentru Cinematografie 2017

13 Iulie
Premiul, dotat cu 30.000 de euro, recompensează întreaga carieră a unui profesionist al acestei arte și este anunțat de ministerul spaniol al Educației, Culturii și Sportului prin intermediul Institutului de Cinematografie și Arte audiovizuale (ICAA), anunță Agerpres.
 
În decizia sa, juriul evidențiază faptul că Banderas este "un cineast cu un palmares remarcabil la nivel național și internațional, care a deschis calea pentru mulți actori și actrițe" din Spania.
 
Starul a ajuns să fie unul dintre cei mai iubiți actori de la Hollywood, nominalizat de trei ori la Globurile de Aur pentru rolurile din filmele "Evita" (1996) și "Marca lui Zorro" și din serialul "And Starring Pancho Villa as Himself" ("În rolul principal Pancho Villa", 2003).
 
În 1999, pentru rolul din filmul dedicat lui Zorro a obținut premiul publicului la Premiile Europene de Film, care i-a recunoscut, de asemenea, contribuția la cinematografia mondială.
 
În 2015, actorul a fost recompensat cu un premiu onorific în același an în care a fost distins pentru întreaga carieră la gala premiilor Platino ale cinematografiei latino-americane.
 
La 10 august, Antonio Banderas va împlini 57 de ani. (foto: variety.com)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate