Romantic FM MENIU
ANNIE, DOAMNA PACII
Noutati

ANNIE, DOAMNA PACII

14 Noiembrie

Annie Lennox a fost desemnata "Femeia Pacii pe anul 2009", pentru angajamentul dovedit in lupta contra maladiei SIDA din Africa de Sud. Ceremonia de decernarea a premiului a avut loc in timpul celui de - al zecelea summit anual al laureatilor premiului Nobel pentru pace, desfasurat la Berlin, scrie Mediafax.

Artista a primit  premiul din mainile fostului presedinte al Republicii Africa de Sud, Frederik de Klerk, laureat al Premiului Nobel pentru pace pe anul 1993, pentru coordonarea reformelor care au condus la abolirea politicii de apartheid in 1991.

Cantareata a marturisit ca accepta trofeul cu o "profunda gratitudine" si cu o "foarte mare smerenie" si l-a dedicat tuturor femeilor care lupta in lume pentru limitarea ravagiilor produse de cumplita maladie.

"Mi-am dat seama de amploarea catastrofei, de faptul ca boala afecteaza si femei, dar si copii, intr-o epoca in care SIDA inca era considerata drept o boala a comunitatii gay", a marturisit artista britanica.

In 2007, fosta membra a trupei Eurythmics, a pus bazele initiativei SING, invitand 23 de cantarete sa inregistreze un disc impreuna.

Incasarile au fost folosite pentru cumpararea de medicamente, educarea si protejarea femeilor si copiilor impotriva maladiei. foto: 8notes.com

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate