Romantic FM MENIU
ALINA COJOCARU, DANSUL DECENIULUI
Noutati

ALINA COJOCARU, DANSUL DECENIULUI

14 Decembrie
Evolutia balerinei Alinei Cojocaru in spectacolul "Giselle", in 2001, la Royal Opera House din Londra, s-a clasat pe locul zece in topul celor mai bune dansuri ale deceniului, informeaza Times Online, citat de Mediafax.
    
"Cojocaru a oferit o interpretare la debut minunata, intr-unul dintre cele bune roluri, fiind imediat promovata la statutul de prim balerina la varsta de doar 19 ani, fiind astfel cea mai tanara din istoria Baletului Regal", noteaza publicatia britanica.
    
Pe primul loc in top s-a situat dansul de retragere al balerinei britanice "Darcey Bussell", la Royal Opera House, in 2007, cand cea mai faimoasa balerina a Marii Britanii a interpretat "Song of the Earth" a lui Kenneth MacMillan.
    
 Alina Cojocaru s-a nascut pe 27 mai 1981, in Bucuresti, a studiat la Kiev timp de sapte ani, perfectionandu-se apoi, din 1997, la Scoala Regala de Balet din Londra, in urma castigarii bursei Premiului Lausanne. Dupa anul in care a dansat in cadrul Companiei de Balet din Kiev, a revenit la Londra, fiind promovata ca prim-balerina.
In 2002, Alina Cojocaru a aparut pentru prima data pe o scena romaneasca, interpretand rolul titular din "Giselle". Ea a fost distinsa atunci cu Ordinul National de Merit in grad de Cavaler, pentru performantele prin care reprezinta si impune talentul romanesc pe marile scene ale lumii. Alina Cojocaru a revenit in anul urmator, pentru a dansa, alaturi de Johan Kobborg, la Gala de balet a Festivalului International "George Enescu". In 2004, ea a fost desemnata cea mai buna balerina in cadrul Festivalului "Monaco Dance Forum", la Gala Premiilor Nijinsky, premiu acordat o data la doi ani. Repertoriul sau include roluri principale in spectacole de balet clasice, precum "Giselle", "Lacul lebedelor", "Frumoasa din padurea adormita", "Spargatorul de nuci", "Coppelia", in versiunile consacrate sau semnate de Rudolf Nureev ori Natalia Makarova, dar si in creatii ale coregrafilor Frederic Ashton sau Ashley Page.
    
In 2005, ea a prezentat, la Sala Palatului din Capitala, spectacolul de balet "Don Quijote", iar la inceputul anului 2007, ea a sustinut, la Teatrul National Bucuresti, alte doua spectacole.
    
In ianuarie 2008, Alina Cojocaru a revenit pe scena romaneasca, la Opera Nationala Bucuresti, in baletul "Baiadera".

foto: i.thisislondon.co.u

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate