Romantic FM MENIU
Este considerata "Regina muzicii rock ´n´ roll". Viata privata a fost insa departe de cea a unei regine. La varsta de 18 ani, Tina de mai tarziu naste primul sau copil, al carui tata era unul dintre membrii formatiei Kings of Rhythm
Data nașterii: 26 noiembrie 1938 
Origini: Tennessee, SUA
Cariera: cântăreață, cantautoare, actriță
Website: bestoftinaturner.com

 
Numele real al artistei este Anna Mae Bullock. Este considerată "Regina muzicii rock 'n' roll". Viața privată a fost însă departe de cea a unei regine. La vârsta de 18 ani, Tina de mai târziu naște primul său copil, al cărui tată era unul dintre membrii formației Kings of Rhythm. Mama și băiețelul au fost abandonați la scurt timp. Alături de Ike Turner (viitorul soț și solistul grupului Kings of Thythm), lucrurile au evoluat urât, relația celor doi fiind marcată de certuri multe și deseori, violente.
 
La jumătatea anilor '70, la primul concert dintr-un nou turneu, cei doi se ceartă pentru ultima dată, căci Tina Turner îl părăsește pe Ike pentru totdeauna, cu numai 36 de cenți în buzunar.
 
Nu a mai avut niciun fel de legătură cu Ike timp de mai bine de 30 de ani, declara artista la moartea fostului soț, în 2007. Ea l-a acuzat de abuzuri severe și agresivitate în timpul mariajului, precum și de dependență de droguri.
 
A fost remarcată de Rod Stewart, care o invită  să cânte alături de el piesa "Hot Legs". Mai apoi este prezentă îin deschiderea celor de la Rolling Stones, iar împreună cu Mick Jagger cântă piesa "Honky Tonk Woman".
 

Albumul "Private Dancer", din 1984, s-a vândut în peste 10 milioane exemplare în toată lumea și conține patru hituri: "Let's Stay Together", "What's Love Got To Do With It?", "Better Be Good To Me" și "Private Dancer".
 

În 1985, câștigă două trofee la Galele Premiilor Muzicale Americane, pentru ca o lună mai târziu, să urmeze trei premii Grammy: pentru cea mai bună interpretă pop ("What's Love Got To Do With It?"), cea mai bună interpretă rock ("Better Be Good To Me") și Premiul pentru cea mai bună înregistrare ("What's Love Got To Do With It?").

În 1986, apare cartea autobiografică intitulată simplu "Eu, Tina". Cartea a fost adaptată mai apoi pentru filmul "What's Love Got to Do with It?".
 

Pentru albumul "Wildest Dreams", apărut în 1996, artista a colaborat cu artiști precum Pet Shop Boys și Sheryl Crow, care au compus pentru ea. Materialul conține piese cântate de Tina în duet cu Eros Ramazotti, Sting și Antonio Banderas.

În 1999, la împlinirea vârstei de 60 de ani, a fost declarată vedeta cu cele mai sexy picioare, devansând-o pe top-modelul Cindy Crawford. Este anul în care își șocheaza fanii și colegii, deopotrivă, anunțând că se retrage din lumina reflectoarelor și nu va mai cânta pe marile scene ale lumii. 
 

Astfel că, în ultimul turneu întreprins, s-au vândut bilete în valoare de peste 80 de milioane de dolari. Ultimul spectacol al turneului a avut loc în decembrie 2000, lângă Los Angeles, cu un public de peste 18.000 de persoane.

Albumul lansat în anul 2004, "All the Best" a obținut discul de platină în SUA, pentru prima dată după 11 ani. 

În 2007, artista a revenit pe scenă pentru un concert caritabil, primul său show complet din ultimii 7 ani. În toamna anului 2008, după opt ani de absență de pe scenă, Tina a pornit în turneul "Tina!:50th Anniversary Tour", ce a debutat în Kansas City.

Cu prilejul acestui eveniment, artista a lansat și albumul "Tina!: Her Greatest Hits". Au fost nu mai puțin de 50 de concerte și a fost un real succes! foto: allgigs.co.uk

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate